Metsä Board takoi hyvän tuloksen – arvelee kärsivänsä loppuvuonna koronapandemian vaikutuksista

Turvallisten pakkausmateriaalien kysyntä kasvoi keväällä koronaviruksen vuoksi.

metsäteollisuus
Taivekartonkirullia Metsä-Boardin tehtaalla.
Taivekartonkirullia Metsä-Boardin tehtaalla.Jukka Nuutinen / Metsä Board

Kartonkivalmistaja Metsä Boardilla pyyhki hyvin huhti–kesäkuussa. Yhtiön vertailukelpoinen liiketulos oli 60,5 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 41 miljoonaa euroa.

Metsä Boardin liikevaihto laski hieman ollen 473,1 miljonaa euroa. Vuosi sitten se oli 477,1 miljoonaa euroa.

Koronapandemia on lisännyt turvallisten pakkausmateriaalien kysyntää, mikä näkyi Metsä Boardissa erityisesti maalis–huhtikuussa.

Toisaalta pandemia on heikentänyt kysyntää graafisella alalla sekä ylellisyystuotteiden pakkaamisessa.

Metsä Boardin kartonkien tilausvirrat kasvoivat nopeasti pandemian puhjetessa maalis–huhtikuussa, mutta palautuivat normaalille tasolleen katsauskauden loppua kohden, yhtiö kertoo osavuosikatsauksessaan (siirryt toiseen palveluun).

Yhtiö arvioi, että varotoimista huolimatta pandemian pitkittyminen saattaa aiheuttaa häiriöitä tuotannossa ja toimitusketjussa. Lisäksi pandemian aiheuttama maailmantalouden heikentyminen vähentää todennäköisesti myös Metsä Boardin tuotteiden kysyntää ja vaikuttaa negatiivisesti yhtiön kannattavuuteen.

Lue myös:

Kemin biotuotetehtaan lupahakemus nähtäville – Metsä Fibre lupaa parantaa jätevesien käsittelyä ja ohjata lämpökuormaa meren sijasta ilmaan

Valtiolta 156 miljoonaa euroa Metsä Groupin tehdasinvestoinnin liikennerakentamiseen – kauppakamarin toimitusjohtaja: "Lapin elinkeinoelämän näkökulmasta nappisuoritus"