Itä-Suomen yliopisto kannustaa uusia opiskelijoita muuttamaan heti opintojen alussa Joensuuhun ja Kuopioon

Uusille opiskelijoille järjestetään lähiopetusta, mutta muuten opetus jatkuu syksyllä pääosin verkossa.

Itä-Suomen yliopisto
Itä-Suomen yliopisto
Itä-Suomen yliopiston syksy alkaa pääosin etäopetuksessa.Sami Takkinen / Yle

Itä-Suomen yliopisto kannustaa uusia opiskelijoita saapumaan asumaan Joensuuhun ja Kuopioon lukukauden alusta alkaen.

Yliopistolla ovat voimassa kesäkuussa päivitetyt koronaohjeet. Samassa tilassa saa olla enintään 50 henkilöä ja turvavälejä on edelleen noudatettava. Opetus jatkuu pääosin verkossa etäopetuksena myös syksyllä.

Yliopiston akateeminen rehtori Tapio Määttä arvioi, että lähiopetuksessa on syksyllä noin neljännes opiskelijoista. Lähiopetusta pyritään järjestämään etenkin uusille opiskelijoille.

Uutena pohdinnan kohteena on mahdollinen maskien käyttöönotto. Joissakin yliopistoissa on jo päätetty maskipakoista tenttisaleissa.

Uusia opiskelijoita kannustetaan saapumaan opiskelupaikkakunnalle myös siten, että yliopisto, ainejärjestöt ja ylioppilaskunta järjestävät uusille opiskelijoille ohjelmaa jotta he pääsisivät paremmin kiinni opiskelijaelämään.

Määtän mukaan Itä-Suomen yliopistossa pohdittiin heinäkuussa lievennyksiä 50 hengen kokoontumisrajoituksiin. Koronatilanne on kuitenkin tulkittu sellaiseksi, ettei rajoituksia aiota purkaa lukukauden alkaessa.

Uusien vuosikurssien opiskelijoita joudutaan rajoitusten takia jakamaan useisiin tiloihin. Elo–syyskuussa Itä-Suomen yliopistossa on alkamassa noin 200 opintojaksoa, lähinnä uusille opiskelijoille.