Koulutuskuntayhtymän nettivaikeudet jatkuvat: Uudet sivut takkuavat juuri ennen lukukauden aloitusta

Keski-Pohjanmaan ammattioppilaitosten opiskelijat soittavat hakijapalveluihin, koska eivät saa tietoa nettisivuilta.

ammatillinen koulutus
Kuvakaappaus nettisivusta
Heini Holopainen / Yle

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän uudet nettisivut ovat takkuilleet heinäkuusta lähtien. Sivut ovat ajoittain poissa käytöstä, mikä haittaa opiskelijoiden tiedonsaantia juuri lukukauden alkua edeltävällä viikolla.

Sivujen takkuilu on ohjannut tiedonjanoiset opiskelijat ruuhkauttamaan hakijapalveluiden puhelinneuvonnan.

Kpedusta neuvotaan, että opiskelijat löytävät ajankohtaiset tiedot Wilmasta. Kyselyihin vastataan myös sähköpostitse, jos puhelin on ruuhkautunut. Ensi viikolla myös omat vastuuohjaajat voivat antaa neuvoja.

Vuosien projekti, kustannukset ovat karanneet

Yhtymä on äskettäin uusinut nettisivunsa ja uudistuksen kanssa on ollut ongelmia, esimerkiksi sivujen kustannukset ovat tuplaantuneet ennakoidusta. Yli vuoden kestäneen hankkeen laskut alkoivat kasvaa loppua kohden. Koulutusyhtymä reklamoi keväällä laskuista.

Koulutusyhtymä kilpailutti nettisivujen uudistamisen jo vuosina 2014–2015. Valittu yritys ei kuitenkaan pystynyt viemään työtä loppuun, ja tilalle etsittiin toinen vuonna 2018.

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän lukukausi alkaa uusilla opiskelijoilla 5.8.2020.

Jatkavilla opiskelijoilla opintojen aloitus on pääsääntöisesti 10.8., mutta voi olla muukin ajankohta. Poikkeava ajankohta selviää Wilmasta sekä vastuuohjaajilta ja opolta.

Koulutusyhtymässä on kirjoilla yli 4 000 opiskelijaa, uusia aloittavia opiskelijoita on 650.