HäSa: Myös perussuomalaisten valtuutettu Matti Mikkola on epäiltynä kiinteistöyhtiön rikostutkinnassa – valtuustoryhmä aikoo erottaa

Kanta-Hämeen perussuomalaiset kysyi Mikkolalta tämän osuudesta rikostutkintaan jo ennen kuin asia tuli julkisuuteen.

Hämeenlinna
Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston kokoussalin ovi auki
Matti Mikkola on toinen Hämeenlinnan valtuutettu, joka on epäiltynä rikoksesta Barreli-tutkinnassa. Myös yhtiön toimitusjohtajaa Anni Puntilaa (kok.) epäillään.Dalbir Ram / Yle

Kanta-Hämeen perussuomalaiset ry haluaa erottaa Hämeenlinnan kaupunginvaltuustossa istuvan Matti Mikkolan valtuustoryhmästään rikostutkinnan ajaksi.

Yhdistyksen ja valtuustoryhmän puheenjohtaja Teppo Turja kertoo Ylelle, että torstaiaamuna käydyn keskustelun lopputulema oli yksimielinen. Alueyhdistyksen hallitus antaa asiasta virallisen päätöksen kokouksessaan 9. elokuuta.

Erottamisen taustalla on Barreli Kiinteistöt -yhtiöön liittyvä rikostutkinta, jossa Mikkola on epäiltynä (siirryt toiseen palveluun) (Hämeen Sanomat, tilaajille).

Hämeen Sanomat kertoo, että aluehallintoviraston (avi) tarkastusraportin mukaan Mikkola vastasi viime syksynä työmaasta, johon liittyen avi teki poliisille tutkintapyynnön epäillystä työsuojelurikoksesta. Poliisi tutkii alueella myös mahdollista ympäristörikosta ja epäilee yhtiön haudanneen asbestipitoista remonttijätettä maaperään. Mikkolan mukaan asiassa on hänen osaltaan kyse väärinkäsityksestä.

Teppo Turja: Mikkola ei kyennyt avautumaan

Teppo Turjan mukaan yhdistys oli Matti Mikkolaan yhteydessä jo aiemmin, kun valtuutettuun kohdistuneista rikosepäilyistä alkoi liikkua huhuja. Turja kertoo Mikkolan tuolloin väistelleen kysymyksiä.

– Mikkola ei kyennyt avautumaan (rikosepäilyistä) ollenkaan. Hän totesi olevansa syytön ja sillä hyvä.

Mikkola toteaa Ylelle edelleen ykskantaan olevansa syytön. Hän kertoo Teppo Turjan kysyneen häneltä asiasta jo keväällä.

– Koin sen jotenkin hyökkäävänä ja asian ihan mitättömänä, kun en ole mitään tehnyt. Nyt tämä on tongittu uudestaan esille. Onko näitä asioita haluttu vuotaa minun vahingoittamiseksi?

Mikkolan mukaan poliisi on kuullut häntä tutkintaan liittyen yhden kerran keväällä.

Mikkola on Hämeenlinnan kaupunginvaltuutettu, Hämeenlinnan Liikuntahallit oy:n hallituksen jäsen sekä Rengon Yrittäjien puheenjohtaja. Hän ei aio erota luottamustehtävistään.

Tapauksessa on epäiltynä myös Barreli Kiinteistöt oy:n toimitusjohtaja, kokoomusvaltuutettu Anni Puntila, joka kertoi toukokuussa pyytävänsä eroa kaikista luottamustehtävistään. Myös Puntila kiistää syyllistyneensä rikoksiin. Matti Mikkola on Anni Puntilan miesystävä.