Heinäkuun rankkasateet ovat haitanneet uuden moottoritieosuuden päällystystöitä Oulussa

Päällystysurakan pitäisi kuitenkin valmistua ensi viikolla ja töiden muutoinkin elokuun lopussa, jos uusia säähaittoja ei ilmaannu.

moottoritiet
Sateet ovat haitanneet nelostien rakennusurakkaa Oulun pohjoispuolella.
Uuden moottoritien päällystystöitä on tehty niin pohjoiseen kuin eteläänkin. Sateet ovat haitanneet päällekkäisten päällystekerrosten vetämistä.Hanna Juopperi / Yle

Oulusta pohjoiseen vievän moottoritien jatkeeksi on rakennettu vajaan kymmenen kilometrin uusi jatko-osa, jonka pintapäällystystyöt aloitettiin keskiviikkona. Pohjoisesta tulevat kaistat on jo saatu päällystettyä.

Viime viikkojen sateet ovat vaikeuttaneet töitä, kertoo Destian projektijohtaja Risto Lippo.

– Muutamana päivänä töitä ei ole pystytty tekemään ollenkaan, ja olemme noin puolitoista viikkoa jäljessä suunnitellusta ajasta.

Vanhalle tieosuudelle tulee kaksi uutta kerrosta ja uudelle osuudelle kolme, joista nyt siis vedetään viimeistä. Päällystysurakan pitäisi valmistua ensi viikolla, ja koko tieosuuden Iihin asti elokuun loppuun mennessä, lukuun ottamatta Kiiminkijoen siltatyömaata.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)