1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. listeria

Nyt myös nyhtökaurapyöryköissä havaittiin listeriaa – valmistaja pyytää palauttamaan kaikki nyhtökauratuotteet kauppaan

Viime viikolla listeriaa havaittiin erässä nyhtökaura-hampurilaispihvejä.

Pyörykkäpaketeissa voi lukea "Vapaan mummon pullat." -sloganin lisäksi myös "Oat of this world!" tai "Terveisiä Järvenpäästä." Kuva: Gold&Green Foods

Gold & Green Foods vetää takaisin kaikki yrityksen heinäkuussa valmistamat nyhtökauratuotteet.

Viime viikolla listeriaa havaittiin erässä nyhtökaura-hampurilaispihvejä, joista tehtiin jo takaisinveto. Yrityksen tehostetussa omavalvonnassa ilmeni nyt, että samalla linjastolla valmistetussa erässä nyhtökaurapyöryköitä on myös havaittu listeriabakteeria.

Nyhtökaurapyörykkäerän parasta ennen -päiväys on 12. elokuuta.

Varotoimenpiteenä yritys laajentaa takaisinvedon koskemaan kaikkia heinäkuussa valmistettuja Gold & Green -tuotteita, vaikkei niissä ole havaittu listeriaa. Näitä tuotteita ovat meze- ja tomaattipyörykät, delikaura- sekä nyhtökaurapaketit, joiden parasta ennen -päiväykset ovat 30. heinäkuuta ja 30. elokuuta välisellä ajalla.

Yritys suosittelee, ettei tuotteita käytetä, vaan avaamattomat pakkaukset palautetaan takaisin kauppaan. Avatut tuotteet ohjeistetaan hävittämään.

Lue lisää:

Nyhtökaurapihveissä havaittu listeriaa – valmistaja pyytää palauttamaan tuotteet kauppaan

THL selvittää listerioosiin liittyviä tautiryppäitä, jo 36 tapausta tänä vuonna – riskiryhmäläisten kannattaa välttää tiettyjä elintarvikkeita

Lähes puolet tuoreesta kalasta oli jo myytäessä huonolaatuista, selvisi pääkaupunkiseudun ja Keski-Uudenmaan näytteistä