Yhdysvalloissa aiotaan mainostaa koronarokotteen hyötyjä näkyvästi loppuvuodesta

Yhdysvaltain liittovaltion rokoteohjelman johtaja odottaa rokotteesta "erittäin tehokasta".

koronavirus
Koronavirusrokotetutkimukseen liittyviä koeputkia laboratoriossa Yhdysvaltain Gaithersburgissa.
Koronavirusrokotetutkimukseen liittyviä koeputkia laboratoriossa Yhdysvaltain Gaithersburgissa maaliskuussa.Andrew Caballero-Reynolds / AFP

Yhdysvaltain hallinto aikoo edistää koronarokotteen näkyvyyttä huomattavalla mainoskampanjalla marraskuuhun mennessä, presidentti Donald Trumpin hallinnon edustaja kertoi lehdistötilaisuudessa torstaina.

Maan viranomaisviestintä aikoo nostaa koronarokotteen hyödyt näkyvästi esille, jos toimiva rokote saadaan suunnitellusti jakeluun vuoden loppuun mennessä.

Yhdysvaltain terveysviranomaiset vahvistavat, että lääkeyritykset Pfizer ja Moderna ovat aloittaneet koronarokotteen ihmiskokeet Yhdysvalloissa. Ensimmäisen päivän aikana useampi sata ihmistä sai rokotteen.

Terveysviranomaiset kertoivat asiasta lehdistötilaisuudessa torstaina.

Viranomaisten mukaan tällä hetkellä testattavat AstraZenecan, Modernan ja Pfizerin rokotteet ovat tuottaneet immuunireaktion, joka on yhtä hyvä tai parempi kuin luonnollinen immuunireaktio.

Viranomaiset kertoivat lisäksi, että Yhdysvallat on aloittanut neuvottelut useiden yritysten kanssa tekniikan kehittämisestä, jonka on tarkoitus tarkkailla koronarokotteen jakelua.

Yhdysvaltain liittovaltion koronarokotteen kehittämistä edistävän ohjelman johtaja Moncef Slaoui kertoi uutiskanava CNN:n (siirryt toiseen palveluun) haastattelussa, että hän odottaa koronavirusta vastaan kehitettävän rokotteen olevan erittäin tehokas.

– En olisi yllättynyt, jos rokotteen antama suoja olisi noin 90 prosentin luokkaa, Slaoui sanoo.

Yhdysvaltain tautikeskus CDC:n mukaan tavallisen influenssarokotteen suojateho on 40 ja 60 prosentin välillä, CNN kertoo artikkelissaan.

Aiheesta lisää:

Yhdysvallat syyttää kiinalaisten hakkereiden yrittäneen varastaa tietoja koronarokotetta kehittäviltä yrityksiltä

Venäjä väläyttää koronarokotetta elokuulle – sijoitusrahaston johtaja kiistää vakoilun ja sanoo, että maalla on jo sopimus brittirokotteesta

Britannia, USA ja Kanada epäilevät Venäjää koronarokotetutkijoiden vakoilusta

Toiveet koronarokotteen onnistumisesta vahvistuvat, mutta rokotteen valmistuminen ei lopeta odottamista – kuka saa etusijan rokotusjonossa?

Lähteet: Reuters, AP

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus