Heikki Rantanen palaa loppukaudeksi Lohi-lautaselle –"Emme halua jättää mitään kiveä kääntämättä"

Nousua Ykköspesikseen tavoitteleva Jyväskylän Lohi reagoi kahden pistemenetyksen jälkeen lukkaritilanteeseensa.

pesäpallo
Jussi Muilu ja Heikki Rantannen
Heikki Rantanen ja Jussi Muilu Koskenharjulla kesällä 2018.Jyväskylän Lohi

Lukkari Heikki Rantanen, 26, palaa loppukauden mittaisella sopimuksella Jyväskylän Lohen vahvuuteen. Viime kaudella Siilinjärven Pesiksessä Superpesistä ja Laukaan Urheilijoissa Ykköspesistä pelannut Rantanen ei ole kuluneena kesänä pelannut missään.

– Heikki on rutinoitunut ja kovapäinen lukkari sekä meille tuttu pelaaja ennalta. Hän tulee motivoituneena auttamaan meitä kohti unelmaa, toteaa Lohen pelinjohtaja Jussi Muilu Lohen tiedotteessa.

Urallaan kolme ottelua Superpesistä ja 64 peliä Ykköspesistä pelannut Rantanen oli ehtinyt jo päättää pitävänsä välivuoden.

– Kaipuu kentille on ollut koko kauden kova, vaikka jo hyvissä ajoin ennen korona-aikaa päätin tämän olevan välivuosi. Olen otettu mahdollisuudesta päästä mukaan tuttuun porukkaan, jolla on tuttu unelma, kommentoi Rantanen paluustaan Lohi-paitaan.

Edellisen kerran Lohen paidassa syöttänyt Rantanen korvaa lukkarin paikalla kauden aloittaneen nuoren Matias Romon, 18. Alkukauden aikana Romo on ollut hetkittäin ongelmissa syöttönsä kanssa.

– Matias (Romo) otti viime vuodesta ison stepin, kasvoi suomensarjatason lukkariksi ja otti meille viisi voittoa kuudesta. Tänä vuonna itälohkossa vastus on kuitenkin poikkeuksellisen kovaa ja emme halua jättää mitään kiveä kääntämättä, kommentoi pelinjohtaja Muilu.

Suomensarjan itälohkossa Lohi on tällä hetkellä toisena.

Kuluneen viikon aikana Lohi kärsi ensin sunnuntaina vierastappion lohkoa johtavalle Lahden Mailaveikoille, ja menetti sen jälkeen vielä Kuopiossa pisteen sarjajumbo Puijon Pesikselle.

Runkosarjaa on Lohen osalta jäljellä vielä kaksi ottelua. Lohkon kaksi parasta joukkuetta pääsee tavoittelemaan ensi kaudeksi nousua Ykköspesikseen.