Uudelleen alkaneet Bergamon lennot eivät ole tuoneet italialaisia matkailijoita Etelä-Karjalaan – kotimaan matkailijat ovat kesän pelastus

Venäläisten asiakkaiden puuttumista ovat Etelä-Karjalassa korvanneet kotimaan matkailijat niin, että hotellit ja kylpylät ovat tyytyväisiä tilanteeseen.

matkailu
Näkymä rannasta Holiday Club Saimaan suuntaan.
Kotimaan matkailijoiden runsas määrä on ollut iloinen yllätys eteläkarjalaisille hotelli- ja kylpyläyrittäjille.Yle/ Ulla Ylönen

Ryanairin heinäkuun alussa uudelleen aloittamat lennot Italian Bergamosta ovat tuoneet vain vähän italialaisia matkailijoita Etelä-Karjalaan.

Näin toteavat eteläkarjalaiset hotellit ja kylpylät Ylen kyselyssä.

Heidän mukaansa italialaiset matkailijat ovat "laskettavissa yhden käden sormilla".

Kotimaiset matkailijat ovat sen sijaan korvanneet puuttuvien venäläisten määrän, niin että monessa majoituspaikassa käyttöaste on viime kesän tasolla tai ylikin.

Holiday Club Saimaan johtaja Anne Kaarnijärvi kertoo, että kotimaisten matkailijoiden patoutunut matkustamisen tarve näkyy nyt myös siinä, että he ovat valmiita käyttämään rahaa esimerkiksi ruokailuun ja erilaisiin palveluihin.

Sekä Kaarnijärvi että Imatran kylpylän varatoimitusjohtaja Harri Hirvelä sanovat, että venäläisten asiakkaiden puuttuminen tulee näkymään etenkin elokuussa, joka perinteisesti on ollut venäläisten lomakuukausi.

Toisaalta Etelä-Karjalan osuuskaupan matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Aleksi Vuorinne kertoo, että myös syksyn ennusteet vaikuttavat lupaavilta sekä Eekoon hotellissa että ravintoloissa.

Imatran valtionhotellin johtaja Petri Heimala puolestaan sanoo, että syksyn tilannetta on vielä mahdotonta ennustaa.