1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koira

Nainen sai vakavat vammat ison koiran hyökätessä päälle – omistaja tuomittiin sakkoihin

Koira hyökkäsi naisen päälle viime vuoden helmikuussa Lohjalla.

Kuvituskuva. Asunnon ovesta ulos syöksynyt iso ja voimakas sekarotuinen koira aiheutti naiselle vakavia vammoja viime vuoden helmikuussa Lohjalla. Kuva: Petteri Bülow / Yle

Viime vuoden helmikuussa Lohjalla koira hyökkäsi sitä katsomaan tulleen naisen kimppuun. Asunnon ovesta ulos syöksynyt iso ja voimakas sekarotuinen koira aiheutti naiselle vakavia vammoja, muun muassa useita rasvatasolle ulottuvia puremajälkiä.

Koirassa oli sekä kanariandoggia että pyreneittenmastiffia. Omistaja on tiennyt, että kanariandogeja käytetään taistelukoirina.

Länsi-Uudenmaan kärjäoikeus tuomitsi koiran omistajan sakkoihin. Oikeus katsoi näytetyksi, että omistajamies oli oven avatessaan aikonutkin päästää koiran vapaana ulos.

Tuomion mukaan mies ei ollut pitänyt koiraa lieassa ja päästänyt sen ulos tarkoituksellisesti, vaikka miehen on täytynyt ymmärtää noin 60 kiloa painaneen koiran aikaisemman käytöksen perusteella, että eläin saattaa olla vaarallinen ja sen suhtautuvan vieraisiin agressiivisesti.

Koiran omistaja ja nainen olivat ennen koiran hyökkäystä puhuneet siitä, että nainen voisi joskus auttaa koiran hoidossa.

Omistaja lopetti koiran tapahtuneen jälkeen.

Keski-ikäinen mies tuomittiin eläimen vartioimatta jättämisestä sekä törkeästä vammantuottamuksesta 70 päiväsakkoon, mikä tekee hänelle maksettavaa 630 euroa. Miehen on maksettava naiselle erilaisia korvauksia noin 9 000 euroa sekä oikeudenkäyntikulut.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.