Ravintola Amarillo on saanut yhteydenottoja huolestuneilta asiakkailta Kotkassa – koronatapaus muutti käytöstä heti

Ravintolan asiakkaalla todettiin käynnin jälkeen koronavirustartunta.

koronavirus
Hotelli Seurahuone Kotkassa
Ravintola Amarillo on saanut joitakin yhteydenottoja koronatapaukseen liittyen.Angela Nurmi / Yle

Ravintola Amarillo Kotkassa on saanut yhteydenottoja huolestuneilta asiakkailta tällä viikolla paljastuneeseen koronavirustapaukseen liittyen.

– Joitakin yksittäisiä kyselyitä on tullut siitä, onko mahdollista, että on itse altistunut. Olemme ohjanneet heidät viranomaisten puoleen, hotellinjohtaja Olli Järvinen sanoo.

Kotkan Amarillossa viikko sitten perjantaina asioineella henkilöllä varmistui käynnin jälkeen koronavirustartunta. Hän oli ravintolassa 24. heinäkuuta kello 23–01. Ravintolassa oli samaan aikaan noin 200 asiakasta.

Tartunnan saanut henkilö on saattanut myös levittää tartuntaa. Kymen Seudun Osuuskauppa tiedotti tapauksesta keskiviikkona.

Lue lisää: Ravintola Amarillon asiakkaalla todettiin koronavirus Kotkassa – ravintolassa oli noin 200 ihmistä

Asiakkaiden käytös muuttunut

Hotellinjohtaja Olli Järvisellä ei ole tietoa siitä, onko muilla Amarillossa samaan aikaan käyneistä asiakkaista todettu koronavirusta.

Sote-kuntayhtymä Kymsoten mukaan alueella ei ole maanantain jälkeen todettu uusia koronatartuntoja. Tähän mennessä Kymenlaaksossa on todettu yhteensä 53 koronavirustartuntaa.

Ravintola Amarillon sisäänkäynti
Ravintolassa oli samaan aikaan koronatartunnan saaneen asiakkaan kanssa noin 200 ihmistä.Angela Nurmi / Yle

Olli Järvisen mukaan Kotkan Amarillon asiakkaan koronatartuntatapaus on jo muuttanut asiakkaiden käytöstä siten, että he pitävät entistä paremmin huolta käsihygieniasta ja turvaväleistä. Tapaus voi näkyä myös ravintolan asiakasmäärissä.

– Tämä varmaan nähdään viikonloppuna. On ymmärrettävää, että omaa asiointia eri paikoissa varmasti miettii tarkemmin. Se on kovin inhimillistä tässä vaiheessa. Tämä on hyvä muistutus siitä, että virus on olemassa ja sitä voi kantaa kuka tahansa eikä se näy ulospäin, kuka sitä kantaa, Järvinen sanoo.

Kesän aikana on monin paikoin ollut nähtävillä, että suomalaisten koronapelko on haihtunut. Samalla myös turvavälit ovat unohtuneet.

Lue lisää: Huolettomuus kasvoi, kun rajoitusten purku ei näytä lisänneen koronatartuntoja – "Kesän aikana tautiryppäitä voi tulla"

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus