Ilmoittautuminen työväenopistoon alkaa pian - koronan takia kursseille mahtuu aiempaa vähemmän väkeä ja etäkursseja lisätään

Esimerkiksi tekniset työt, vaateompelu ja monet lasten ryhmät tulevat nopeasti täyteen Tampereen seudun työväenopistossa.

työväenopistot
Ompelija ratkoo flanellipyjaman saumoja pienillä saksilla
Vaateompelukurssit täyttyvät nopeasti, koska tarvittavia laitteita on rajallinen määrä.Ari Haimakainen / Yle

Lähestyvä syksy houkuttelee uusien ja vanhojen harrastusten pariin.

Tampereen seudun työväenopistoon (siirryt toiseen palveluun) ilmoittautuminen alkaa opiston verkkosivuilla lauantaina 1.8.2020 kello 12. Puhelimitse voi ilmoittautua 24.8. alkaen.

Työväenopiston vt. rehtorin Tuula Vatasen mukaan joissain aineissa täytyy olla todella nopea, jotta varmistaa paikkansa.

– Teknisen työn ja vaateompelun kurssit täyttyvät jopa minuuteissa. Myös lasten muskarit ja temppujumpat tulevat nopeasti täyteen.

Kielistä espanja on kestosuosikki. Myös japani ja korea ovat suosittuja. Liikunnassa kysyttyjä ovat muiden muassa pilates ja aikuisbaletti.

Korona tuo etäkurssit opistoon

Tänä syksynä Tampereen seudun työväenopistossa on useita uusia kursseja: ruokasieniin tutustumista, kevyttä etäjumppaa verkkokurssina, kestävään kehitykseen sijoittamista, pitsikorujen valmistamista sekä ranskaa ranskaksi -kurssi.

Etäkursseja on aiempaa enemmän. Muuten opiskelu tapahtuu normaalisti lähiopetuksena. Kurssien opiskelijamääriä on kuitenkin pienennetty koronasuositusten pohjalta. Jos koronatilanne sallii, opisto kutsuu lisää opiskelijoita varasijoilta.

Tampereella toimivan Ahjolan (siirryt toiseen palveluun) kursseille on voinut ilmoittautua heinäkuun alusta lähtien. Myös Valkeakoski-opistolla (siirryt toiseen palveluun) on jo ilmoittautuminen käynnissä monille kursseille. Pirkan opisto (siirryt toiseen palveluun) avaa ilmoittautumisensa 10.8.2020.