Kokkola-ralli aloittaa koronarajoitusten jälkeiset rallitapahtumat – järjestäjälle yleisömäärä on tavallistakin suurempi arvoitus: "Uniikki tilanne"

ralliautoilu
JANI AHOLA, kilpailija, Historic Rally Trophy -sarja
Jani Aholalle Kokkola-rallin uusi erikoiskoe on tuttu nuoruudesta. Hän osallistuu ralliin lauantaina tavoitteenaan voitto.

Tänään lauantaina ajettava Kokkolan 400-vuotisjuhlaralli on ensimmäinen virallinen rallikilpailu Suomessa koronarajoitusten alkamisen ja purkamisen jälkeen.

Kokkolan Urheilu-autoilijoille rallin järjestämispäätös rajoitusten ollessa vielä voimassa oli riski.

Vieläkään organisaatiossa ei osata oikein arvioida esimerkiksi rallin yleisömäärää. Joka tapauksessa odotukset ovat muutamassa tuhannessa.

– Meillä on käsillä uniikki tilanne. Ei voi tietää, miten ihmiset liikkuvat, kun ei ole vertailukohtaa, sanoo rallin tiedotuspäällikkö Tanu Jänkä.

Ralli on ulkoilmatapahtuma, mutta silti siellä kiinnitetään huomiota esimerkiksi yleisön turvaväleihin. Koronaohjeista muistutetaan kyltein. Suuri vastuu yskimis- ja muusta hygieniasta on kuitenkin jokaisella itsellään.

JANI AHOLA, kilpailija ajaa ralli autolla
Katso videolta, miten Jani Aholalta sujuu keskipohjalaisteillä ajaminen.

Vaativa rata, uusi erikoiskoe

Kokkola-rallissa ajetaan seitsemän erikoiskoetta, joista yksi on uusi. Kolme erikoiskoetta ajetaan kahdesti, yksi kerran. Rataa kuvataan vaativaksi.

Yksi kilpailijoista on Jani Ahola, joka lähtee tavoittelemaan ykkössijaa. Ahola ajaa Historic Rally Trophy -sarjassa.

– Meinaan ykköseksi yrittää. Huvikseen en lähde ajelemaan, nyt mennään ihan tosissaan, Ahola sanoo.

Aholalle rallin uusi erikoiskoe on tuttu nuoruudesta.

– Ajoin sitä nuorena poikana siviiliautolla ja oon siihen silloin ihastunut. Toivoin, että sitä joskus ajetaan ja nyt ajetaan.

Tapahtumaan osallistuu lähes 140 kilpailijaa ja yli 200 toimitsijaa.