Avustukset ovat elintärkeitä seurojentalojen ylläpidossa – Keski-Suomeen rahaa myönnettiin tänä vuonna 93 000 euroa

Avustusta voivat saada yhdistykset ja yhteisöt, jotka omistavat vapaaseen kansalaistoimintaan tarkoitetun seurantalon.

Petäjävesi
Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta
Yle

Seurantalojen kunnostukseen tuntuu saavan hyvin rahaa. Kotiseutuliitto jakoi tänä keväänä noin 1,5 miljoonaa euroa seurantalojen kunnostamiseen. Rahaa tuli Keski-Suomeen yhteensä 93 000 euroa.

Myös Petäjävedellä Metsäkulman vanhaa kyläkoulua on remontoitu useaan otteeseen kotiseutuyhdistyksen rahalla. Tänä vuonna on tehty muun muassa keittiöremonttia.

Kotiseutuliiton jakama tuki on korjaamisen kannalta elintärkeää.

– Kyllä ne olisi aika pieniä ne remontit, mitä me omin kustannuksen pystyttäisiin tekemään. Oma osuus paikataan talkoilla, ja jonkin verran on omaa varainhankintaa, Metsäkulma Seura ry:n puheenjohtajana Arvo Kettunen toteaa.

Suurimman summan Keski-Suomessa sai Karstulan kiva Ry, joka on aloittanut rahalla Suojan talon suuren peruskorjauksen. Tälle vuodelle myönnetty 30 000 euroa käytetään meneillään olevaan LVI-remonttiin, mutta Karstulassa on tehty useammalle vuodelle ulottuva remonttisuunnitelma, joten avustusta on tarkoitus hakea Suojan talon kunnostukseen myös tulevina vuosina.

Seurantalojen korjausavustus on valtionavustus, jonka jakamisen opetus- ja kulttuuriministeriö on antanut Suomen Kotiseutuliiton tehtäväksi.

Avustusta voivat saada yhdistykset ja yhteisöt, jotka omistavat vapaaseen kansalaistoimintaan tarkoitetun seurantalon. Seurantalojen korjausavustus jaetaan veikkausvoittovaroista.