Hyppää sisältöön

"Keskiyön pikajunan" ohjaaja Alan Parker on kuollut

Parkerin tunnettuja teoksia olivat myös Fame, Evita ja Mississippi palaa. Omaisten mukaan ohjaaja menehtyi Lontoossa pitkän sairauden jälkeen.

Ohjaaja Alan Parker vastaanottamassa Britannian elokuva-akatemian palkintoa Lontoossa helmikuussa 2013. Kuva: Andy Rain / EPA

Britannialainen elokuvaohjaaja Alan Parker on kuollut. Hän oli kuollessaan 76-vuotias.

Parker nousi kuuluisuuteen ohjauksillaan 1970-luvulla. Hänen tunnetuimpia teoksiaan olivat Keskiyön pikajuna ja gangsterikomedia Bugsy Malone – Villit gangsterit. Hänen tunnettuja ohjauksiaan olivat myös New Yorkin taideopiskelijoita kuvannut elokuvamusikaali Fame ja myöhemmin argentiinalaisen Eva Perónin elämästä kertonut, Madonnan tähdittämä Evita vuodelta 1996.

Hän ohjasi myös kulttimaineeseen nousseen Pink Floydin musikaalin The Wall. Yhdysvaltain roturistiriitoja hän kuvasi elokuvassaan Mississippi palaa vuonna 1988.

Parkerin lähipiirin mukaan palkittu ohjaaja menehtyi Lontoossa perjantaina pitkän sairauden jälkeen.

Hänen elokuvansa ovat voittaneet yhteensä useita Oscar-palkintoja, kymmenen Golden Globe -palkintoa ja 19 Britannian elokuva-akatemian Bafta-palkintoa. Parker edisti elokuva-alaa myös toimimalla johtopaikoilla alan järjestöissä ja instituuteissa.

.
.