Yhdysvalloissa republikaanipuolue aikoo valita presidenttiehdokkaansa ilman mediaa

Puolueen mukaan sulku johtuu koronaviruspandemian rajoitusmääräyksistä.

Yhdysvaltain republikaaninen puolue
 Donald Trump
Republikaanipuolueen on määrä nimetä nykyinen presidentti Donald Trump virallisesti ehdolle elokuun lopussa. Brendan Smialowski / AFP

Yhdysvalloissa republikaanipuolue aikoo nimetä presidenttiehdokkaansa puoluekokouksessa, josta media suljetaan ulkopuolelle, kertoo uutiskanava CNN (siirryt toiseen palveluun).

Puolueen on määrä nimetä nykyinen presidentti Donald Trump virallisesti ehdolle kokoontumisessaan Pohjois-Carolinassa elokuun lopulla. Republikaanien mukaan sulun syynä ovat koronaviruspandemiasta johtuvat rajoitusmääräykset osavaltiossa. Myös tilaisuuden osallistujamäärää on rajoitettu.

Koronavirustilanne on muuttanut republikaanien puoluekokoussuunnitelmia aiemminkin. Heinäkuun lopussa presidentti Trump perui elokuuksi suunnitellun puoluekokouksen Floridan-tilaisuuden Jacksonvillessa. Floridassa on todettu tähän mennessä yli 470 000 koronavirustartuntaa. Voit lukea uusimmat uutiset koronaviruksesta täältä.

Nimeämiskokoukset ovat yleensä mediaspektaakkeleita. Nyt tärkeä äänestys aiotaan puolueen mukaan näyttää suorana lähetyksenä verkossa. CNN kuvaa päätöstä rajoittaa median osallistumista on ennenkuulumattomaksi Yhdysvaltojen modernissa poliittisessa historiassa.

Yhdysvaltain presidentinvaalit on määrä järjestää 3. marraskuuta. Demokraattien tuleva ehdokas on ex-varapresidentti Joe Biden.

Löydät uusimmat uutiset tulevista vaaleista täältä.

Lue myös:

Yle Michiganissa: Trumpin taakse loikanneet osavaltiot ratkaisevat Yhdysvaltain presidentinvaalit – Takaako talouskasvu jatkokauden?

”Musta, valkoinen, intiaani, monirotuinen...” – USA:n äänestyskaavakkeet hämmentävät, mutta etnisyydellä on väliä Euroopankin vaaleissa

Kirjeenvaihtajalta: Trumpin oikukas kausi väritti työrupeamaa USA:ssa – valehtelu ei presidenttiä tahrannut, jatkokausi voi karahtaa koronaan tai George Floydiin

Lähteet: AP

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus