WSJ: Trumpin vastustus laittoi TikTokin kaupat jäihin Yhdysvalloissa

Microsoftin oli kerrottu käyvän neuvotteluja kiinalaisen sosiaalisen median palvelun TikTokin Yhdysvaltojen toimintojen ostamisesta.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoi perjantaina aikeista sulkea kiinalaisomisteinen sosiaalisen median palvelu TikTok Yhdysvalloissa. TikTokin omistaa kiinalainen ByteDance. Kuva: Stephen Frost / AOP

Microsoftin ja kiinalaisen ByteDance-yhtiön neuvottelut TikTok-sovelluksen Yhdysvaltojen toimintojen ostamisesta on pantu toiseksi jäihin, yhdysvaltalainen Wall Street Journal -lehti kertoi (siirryt toiseen palveluun) lauantaina.

Lehden mukaan päätöksen taustalla on presidentti Donald Trumpin perjantaina ilmaisema vastustus kaupalle. Trump ilmoitti perjantaina myös, että TikTok aiotaan kieltää Yhdysvalloissa, koska Kiinan tiedustelupalvelun on uumoiltu käyttävän sitä vakoiluun.

WSJ:n mukaan ilman Trumpin kommentteja molemmat yhtiöt uskoivat, että kaupan isoimmista linjoista olisi saatu sovittua jo maanantaina. Lehti kertoi tietojen olevan peräisin asiaa tuntevilta tahoilta, mutta ei nimennyt lähteitään sen tarkemmin.

Kauppoja ei ole WSJ:n mukaan kuopattu kokonaan.

Lue myös: