Hyppää sisältöön

Ylen tietojen mukaan keskustan puheenjohtajakisaan kolmaskin ehdokas – varapuheenjohtaja Petri Honkonen asettuu ehdolle

Puheenjohtaja Katri Kulmuni on saamassa Annika Saarikon lisäksi myös toisen haastajan: varapuheenjohtaja Petri Honkosen Keski-Suomesta.

Petri Honkonen on keskisuomalainen kansanedustaja ja keskustan varapuheenjohtaja, joka lähtee nyt puheenjohtajakisaan. Kuva: Kimmo Brandt / Eduskunta

Moni keskustalainen on pelännyt, että jos puheenjohtajuutta syyskuun puoluekokouksessa tavoittelevat vain Katri Kulmuni ja Annika Saarikko, lopputuloksena voi olla hyvin jakautunut puoluekenttä. Siksi moni on toivonut, että ehdokkaita tulisi enemmän kuin kaksi.

Nyt niin näyttäisi käyvän. Ylen tiedot ovat toisistaan riippumattomista lähteistä ja niiden mukaan Petri Honkonen lähtee puheenjohtajakisaan mukaan.

Sitä enteilisi myös illansuussa tullut kutsu Honkosen huomiseen tiedotustilaisuuteen. Kutsussa Honkonen kirjoittaa pitävänsä tilaisuuden "Suomen Keskustaan liittyvistä ajankohtaisista kysymyksistä".

Vielä tänään Honkonen ei suostunut sanomaan mitään puheenjohtaja-aikeistaan, vaan viittaisi huomiseen kutsuun.

Honkonen valittiin keskustan varapuheenjohtajaksi vuosi sitten eli samassa ylimääräisessä puoluekokouksessa, missä Katri Kulmuni päihitti puheenjohtajakisassa Antti Kaikkosen. Honkonen valittiin Kulmunilta vapautuneelle paikalle varapuheenjohtajaksi.

Puolue joutui pitämään ylimääräisen puoluekokouksen ja valitsemaan uuden puheenjohtajan, kun Juha Sipilä erosi tehtävästä kesken kauden.

Tänään Honkonen kieltäytyi vastaamasta siihenkään, pyrkiikö hän uusimaan varapuheenjohtajan paikkansa jos ykkösjohtajuus ei onnistu.

Syyskuun puoluekokous on sääntömääräinen eikä ylimääräinen, eli siellä valitaan koko puoluejohto: puheenjohtaja, varapuheenjohtajat ja puoluesihteeri.

Varapuheenjohtajista Hanna-Kaisa Heikkinen on jo ilmoittanut jättävänsä paikkansa, (siirryt toiseen palveluun) eduskunnasta viime vuoden vaaleissa pudonnut Juha Rehula ei vielä tänään kerro kantaansa ja Honkosen suunnitelmat selviävät huomenna.

Puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen on kertonut pyrkivänsä jatkokaudelle (siirryt toiseen palveluun).

Keskustan puoluekokous pidetään 4.–6. syyskuuta Oulussa.Kokous siirrettiin koronan takia kesäkuulta syyskuulle.