1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. jalkapallo

Loppi panostaa liikuntapaikkoihin – viime vuosina niihin on investoitu yli miljoona euroa

Toiveissa on, että esimerkiksi Launosten uuden tekonurmikentän myötä juniorijalkapalloilijoilla olisi paremmat edellytykset jatkaa harrastusta Lopella pidempään.

jalkapallo
Kuva Launosten tekonurmikentästä
Uudella tekonurmella voidaan harrastaa jalkapallon lisäksi myös pesäpalloa.Ville Tiirikainen / Yle

Lopella Launosten kylässä uutuuttaan hohtava, tekonurmella varustettu jalkapallokenttä kimaltelee iltapäivän auringossa.

Launosten koulun viereisellä urheilukentällä jalkapalloa on tähän asti pelattu sorapinnan päällä. Jos on haluttu pelata nurmikolla, on Launosten Santamäen kenttä ollut ainoa vaihtoehto. Virallisilta mitoiltaan se on kuitenkin ollut pelaamiseen liian pieni.

– Santamäen kenttä ei kaikilta osilta sovellu piirisarjoille kokonsa puolesta. Tekonurmen myötä voimme pelata Suomen Palloliiton sääntöjen mukaan, kertoo loppilaisen jalkapalloseuran FC Lopen puheenjohtaja Ari Aaltonen.

Aaltosen toiveissa on, että uuden tekonurmikentän myötä juniorijalkapalloilijoilla olisi myös paremmat edellytykset jatkaa harrastusta Lopella pidempään.

– Aiemmin on ollut tilanteita, joissa vanhemmat pelaajat ovat siirtyneet toisiin seuroihin, joilla on käytössä normit täyttävä kenttä.

Uusi kenttä tuo helpotusta myös vuorojen varaustilanteeseen. Aaltosen mukaan ilta-ajat ovat usein olleet Santamäen kentällä niin suosittuja, että kaikki halukkaat eivät ole voineet varata vuoroa.

Santamäen nurmikenttä Launosissa
Aiemmin jalkapalloa pelattiin Launosten Santamäen kentällä.Ville Tiirikainen / Yle

Launosten tekonurmikenttä on ensimmäinen laatuaan Lopen kunnan alueella. Kentän luovutuspäivä on tiistaina 4. elokuuta. Ensimmäinen FC Lopen virallinen peli on suunnittelu pelattavaksi 13. elokuuta.

Jalkapallon lisäksi puitteet yleisurheilun harrastamiseen ovat parantuneet Lopella

Lopen kunta on investoinut liikuntapaikkojen kunnostamiseen viime vuosina yli miljoona euroa.

Launosten tekonurmen asennus ja kentän kunnostus maksoi vajaat 188 000 euroa. Vuonna 2019 Lopella puolestaan saatiin valmiiksi kirkonkylän keskusurheilukentän perusparannus. Hankkeen hintalappu oli yli 800 000 euroa.

Sekä Launosten tekonurmen asennukseen että kirkonkylän urheilukentän perusparannukseen Loppi sai Etelä-Suomen aluehallintoviraston Veikkausvoittovaroista jakamaa avustusta yhteensä 172 000 euroa.

Lue seuraavaksi