Hyppää sisältöön

Vixus asetti toiveita tulevaisuuteen – kolmas sija kuninkuuskilpailussa oli yli odotusten

Kimpanvetäjä Tuomo Korhonen: "Kolmas sija on aivan unelma."

Kuva: Anu Leppänen

Sotkamoon rekisteröity kimppahevonen Vixus toi hymyn omistajien huulille viikonloppuna. Kuninkuusravien ensikertalaisen mukana kotiin tuli kolmas sija. Vielä maanantaiaamunakin sotkamolainen kimpanvetäjä Tuomo Korhonen on tyytyväinen.

– Kyllä tässä on nukuttu hymy huulilla. Ori suoritti jokaisen kilpailumatkan loistavasti.

Nälkää hevoselta löytyy, fysiikka ja kilpailuvietti ovat kohdillaan, luettelee Korhonen Vixuksen ominaisuuksia. Kuninkuuslähtöjen jälkeen Vixus matkasi Lumijoelle odottamaan tulevia startteja.

– Se odotti jo seuraavia lähtöjä. Kilpailuviettiä löytyy, hän oikeastaan nauttii kun pääsee juoksemaan toisten hevosten kanssa. Ja kovaa, Korhonen kertoo viikonlopusta.

Kuninkuusravien kokonaisuuteen kuuluu kolme lähtöä kahden päivän aikana. Kilpailujen matkat ovat ensimmäisen päivän 2 100 metriä ja toisen päivän 1 609 ja 3 100 metriä.

Kilpailua on arvioitu yhdeksi maailman vaativimmaksi ravikilpailuksi. Kuninkuus- ja kuningatarkilpailuihin voivat osallistua vain kantakirjatut suomenhevosorit ja -tammat.

Kuninkuusravien ominaispiirre on vuosittain vaihtuva järjestämispaikkakunta. Poikkeustilanteen vuoksi Seinäjoella järjestetään ravivuoden päätapahtuma myös ensi vuonna. Tuomo Korhonen toivoo Vixuksen selviytyvän ilman loukkaantumisia tulevasta kaudesta ja pääsevän myös ensi vuonna kilpailemaan kuninkuudesta.

Vixus ei ollut ensimmäistä kertaa arvokilpailuissa. Se on voittanut ikäluokkakilpailuista lähes kaikki ja kerännyt niistä yli 200 000 euron potin.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme (siirryt toiseen palveluun)

sähköpostiisi.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

.
.