Hyppää sisältöön

Asuntomessut ovat talonrakentajille elintärkeä paikka näyttää omaa osaamistaan – markkinointi on aloitettu vuosi sitten

Tuusulan asuntomessuilla on esillä rakentajia myös Itä-Suomesta.

Tuusulan asuntomessut käynnistyvät kuukautta suunniteltua myöhemmin. Kuva: Sakari Mäkelä / White Cloud / Tuusulan Asuntomessut 2020

Tuusulan tänään alkavilla asuntomessuilla on esillä itäsuomalaista rakentamista – tosin vähemmän kuin alun perin piti olla.

Joensuulainen Lakan Betoni on joutunut jättämään messuilta esittelytalonsa pois. Asuntomessuja siirrettiin koronavirustilanteen takia kuukaudella eteenpäin, eikä taloa voitu enää tuoda messuille elokuun alussa.

– Kun messut siirtyivät, näytteilleasettajat ja rakentajat joutuivat allekirjoittamaan uudet sopimukset. Messutalomme rakentaja ei valitettavasti suostunut uuteen aikatauluun, sanoo Lakan Betonin toimitusjohtaja Pertti Halonen.

Lakan Betonin messutalon on ostanut perhe, joka muuttaa siihen jo elokuussa.

– Ymmärrämme toki asiakasta, Halonen toteaa.

Lakan Betonin mukaan tilanne on harmillinen, sillä asuntomessuilla on iso merkitys talonrakennusyrityksille. Messutaloa käytetään markkinoinnissa, vaikka se ei messuilla olekaan.

Ilman muuta messuilla on suuri merkitys. Ne lisäävät kysyntää ja tunnettuutta. Ihmisten täytyy tuntea yritys, että päästään edes neuvottelupöytiin.

Talon esittely Instagramissa kannattaa

Tuusulan asuntomessuilla on esillä myös pohjoissavolaista rakentamista. Sonkajärveläinen Omatalo tuo messuille perheelle rakennetun omakotitalon.

Omatalo on osallistunut asuntomessuille vuosien ajan, kertoo Omatalon toimitusjohtaja Janne Rönkkö.

– Se on markkinoinnin kannalta tärkeä tapahtuma. Valtaosa ihmisistä, jotka suunnittelevat rakentamista, käyvät jossain vaiheessa asuntomessuilla, Rönkkö sanoo.

Omatalo on aloittanut asuntomessutalon markkinoinnin jo vuosi sitten: talosta on tehty Facebook-julkaisuja, jaettu Instagram-kuvia ja annettu lehtihaastatteluja. Omatalossa on huomattu, että asuntomessuihin panostaminen kannattaa.

– Kun asuntomessut aukeavat, liikenne lisääntyy nettisivuilla ja esitteitä tilataan enemmän.

Lakan Betonikaan ei ole kokonaan poissa messuilta, sillä siellä on esillä talojen lisäksi myös pihoja.

– Meidän pihakivituotteemme ovat siellä paljon esillä, ja ne ovatkin meidän merkittävin tuotteemme. Esimerkiksi koko messualueen katuverkoston betonikivet ovat Lakan Betonin toimittamia, kertoo toimitusjohtaja Halonen.

Lue lisää: