The Sun: Tiktok siirtää päämajansa Pekingistä Lontooseen

The Sun -lehden mukaan Britannia riskeeraa päämajasiirrolla törmäyskurssille joutumisen Yhdysvaltojen kanssa.

Tiktok oli alkuvuodesta Suomessakin ladatuin ja nopeimmin levinnyt älypuhelinsovellus. Kuva: Alamy / All Over Press

Brittilehti The Sunin (siirryt toiseen palveluun) mukaan suositun ja kiistellyn Tiktok-sovelluksen omistaja Bytedance olisi siirtämässä päämajansa Pekingistä Lontooseen.

Asiasta olisi sovittu kiinalaisen yhtiön ja Ison-Britannian ministereiden välillä, The Sun kertoo lähteisiinsä perustuen.

Lehden mukaan asiasta on määrä tiedottaa julkisesti tällä viikolla.

Bytedance ei kommentoinut asiaa The Sunille. Myöskään lehden paljastuksesta kertova uutistoimisto Reuters ei ole saanut yhtiöltä vahvistusta asialle.

Päämajan siirto Lontooseen on ollut pöydällä jo jonkin aikaa, kertoo muun muassa uutiskanava CNBC (siirryt toiseen palveluun).

The Sunin mukaan Britannian hallitus riskeeraa päämajasiirron hyväksymällä joutumisen törmäyskurssille Yhdysvaltojen kanssa. Presidentti Donald Trump on nimittäin viime päivinä puhunut hallintonsa mahdollisista aikomuksista kieltää Tiktokin Yhdysvalloissa.

Taustalla on huoli muun muassa käyttäjien tietojen joutumisesta Kiinan hallituksen käsiin. Tiktok on kiistänyt mahdollisuuden tällaiseen (siirryt toiseen palveluun) painottaen, että käyttäjien tietoja säilytetään yhdysvaltalaisilla palvelimilla Kiinan lainsäädännön ulottumattomissa.

Asiantuntijat eivät pidä tietoturvariskiä kovin oleellisena. On arvioitu, että Yhdysvaltojen retoriikka liittyy pikemminkin maiden väliseen teknologiakilpailuun, jossa se ei tahdo päästää Kiinaa niskan päälle.

Samaan aikaan Microsoft on kertonut jatkavansa neuvotteluja Tiktokin Yhdysvaltojen-toimintojen ostamisesta.

Sosiaalisen median tilastojen (siirryt toiseen palveluun)mukaan Tiktok oli alkuvuodesta Suomessakin ladatuin ja nopeimmin levinnyt älypuhelinsovellus.

Juttua päivitetty klo 12.40. Lisätty maininta Kiinan ja USA:n välisestä teknologiakilpailusta.

Lue lisää: