1. yle.fi
  2. Uutiset

Tallink Silja lopettaa risteilyjen myynnin Tukholmassa – reittimatkoille pääsee hyväksytyllä syyllä kuten tähänkin asti

Väliaikainen lipunmyynnin keskeytys perustuu koronaviruksen aiheuttamiin matkustusrajoituksiin Suomen ja Ruotsin välillä.

Turku
Arkistokuva Baltic Princesistä.
Arkistokuva matkustaja-alus Baltic Princesistä.AOP

Varustamoyhtiö Tallink Silja lopettaa risteilylippujen myynnin Tukholmassa Turku–Tukholma väliä seilaavalle Baltic Princess -alukselle. Risteilylle ei siis toistaiseksi ole mahdollista lähteä Tukholmasta.

Päätöstä perustellaan koronaviruksen matkustusrajoituksin. Reittimatkoja Tukholmasta Turkuun ja takaisin on kuitenkin edelleen mahdollista varata, jos matkustaja on ennen matkaa varmistanut oikeuden matkustaa maiden välillä.

Viranomaisohjeiden mukaisesti Ruotsista voivat matkustaa Suomeen vain maahan palaavat suomalaiset, työmatkalaiset tai muusta välttämättömästä syystä matkustavat henkilöt.

Muutos on Tallinkin mukaan voimassa ainakin, kunnes matkustusrajoitusta lievennetään.

Lisäksi varustamo jatkaa lippujen myymistä enintään 75 prosentille laivojen matkustajakapasiteetista, jotta turvavälit on mahdollista säilyttää laivalla. Siivousta ja desinfiointia on myös tehostettu.

Aikaisemmin myös Viking Line on muuttanut käytäntöjä risteilyillä. Eri maiden matkustajat on ohjattu eri laivoille.

Ruotsalaiset risteilymatkustajat ovat matkustaneet Viking Cinderellalla Maarianhaminaan ja Turun reitin laivoille myydään vain reittimatkoja Tukholmasta. Risteilyjä Turkuun ei myydä.

Uutista päivitetty klo 12.18: lisätty tieto Viking Linen risteilyrajoituksista.

Lue seuraavaksi