Pauhikselta on lupa odottaa parempaakin – taipalsaarelaisori juoksi seitsemänneksi Seinäjoen kuninkuusraveissa

Taipalsaarelaisen Pauhis-orin ohjastaja Olavi Nisonen on tyytyväinen Pauhiksen sijoitukseen Seinäjoen kuninkuusraveissa. Toiveissa siintävät kuitenkin vielä korkeammat sijoitukset.

Taipalsaarelainen ori Pauhis pärjäsi hyvin Seinäjoen kuninkuusravien kovassa seurassa. Kuva: Kalle Purhonen / Yle

Viikonlopun kuninkuusraveissa seitsemänneksi sijoittuneelta taipalsaarelaiselta Pauhis-orilta odotetaan jatkossa vielä parempia suorituksia.

Tyytyväinen ohjastaja, valmentaja ja osaomistaja Olavi Nisonen uskoo, että Pauhiksella on vielä useampia vuosia hyvää treeniaikaa, ja se parantaa vielä juoksuaan.

– Kyllä se aika korkealle pystyy minusta nousemaan. Uskotaan, että se tulee joskus hyvin kärkipäähän. Mutta voittaminen – harva voittaa, sanotaan näin, Nisonen arvioi.

Kuninkuusravien ensikertalainen parivaljakko Pauhis ja Nisonen pärjäsi kansoitetun Seinäjoen tunnelmassa mukavasti. Viikonloppu meni Nisosen mukaan ihan hyvin.

– Pauhis on maalaispoika, niin kuin mieskin, niin kun se oli ekan kerran vieraassa paikassa yötä, niin se oli vähän hämillään. Siellä oli aikamoista hälinää ja meteliä, niin se ehkä vaikutti pikkasen. Mutta niin se oli aika monella muullakin, Nisonen toteaa.

Nyt Pauhis palautuu viikonlopun urakasta, mutta tähtää pian kohti tulevia kilpailuja.

– Harjoituksiin tehdään vähän muutoksia, Nisonen kertoo.