1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. uimahallit

Oulu avasi lisää liikuntapaikkojaan – Vesi-Jatuli jouduttiin sulkemaan tuoreeltaan

Haukiputaalla sijaitsevan uimahallin vedenpuhdistusjärjestelmään on päässyt lasinsiruja. Korjaamiseen menee kaksi viikkoa.

Oulun kaupunki aukaisi pitkän tauon jälkeen joitakin sisäliikuntatilojaan. Kuvituskuva. Kuva: Mostphotos

Oulun kaupunki aukaisi pitkän tauon jälkeen joitakin sisäliikuntatilojaan. Myös Haukiputaan Vesi-Jatulin piti olla tässä joukossa, mutta uimahallin altaat ja uimatilat jouduttiin sulkemaan muutaman tunnin aukiolon jälkeen.

Kyseessä on vedenpuhdistusjärjestelmän vika. Järjestelmän sisällä olevia UV-putkia oli rikkoutunut ja näin lasinsiruja oli päässyt järjestelmään. Altaaseen sirut eivät päätyneet suodatinten ollessa esteenä, kertoo Oulun kaupungin tilapalveluista työnjohtaja Kristian Sumén.

–Allas suljettiin varotoimenpiteenä, Sumén sanoo.

Vedenpuhdistusjärjestelmässä huomattiin olevan vikaa jo perjantaina, mutta ongelmien laajuus saatiin selville vasta maanantaiaamuna.

Muut Jatulin liikuntakeskuksen tilat ovat kuitenkin auki maanantaista 3. elokuuta lähtien normaalisti.

Ovensa aukaisivat pitkän tauon jälkeen myös Raatin uimahalli ja Oulunsalon liikuntakeskus. Oulun kaupunki aloitti nyt myös vesiliikuntaryhmät Raksilan ja Raatin uimahalleissa.

Liikuntapaikoissa vierailijoita muistutetaan turvaväleistä ja hyvästä hygieniasta. Sairaana tuleminen paikalle on ehdottomasti kielletty.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)