Etelä-Savossa todettu koronavirustartunta – kyseessä ensimmäinen tapaus sitten toukokuun

Tartunta on todettu Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essoten alueella.

Koronavirusnäytteitä Kuva: Pasi Takkunen / Yle

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essoten alueella on todettu uusi koronatartunta. Kyse on ensimmäisestä todetusta koronatartunnasta sitten viime toukokuun lopun.

– Tämän tartunnan suhteen emme ole vielä pystyneet selvittämään alkuperää. Todennäköisesti tartunta on kuitenkin saatu täältä Etelä-Savosta. Kehotan kansalaisia pitämään turvavälit ja pesemään kädet usein tai käyttämään käsidesiä, muistuttaa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

Alkanut flunssakausi on tuonut Essoten terveyspalveluilla uusia haasteita. Sairaanhoitopiiristä kerrotaan, että viime viikonloppu on ollut näytteenottojen suhteen kaikkein vilkkain koko korona-aikana.

– Tulemme avaamaan uusia näytteenottopisteitä, Seppälä kertoo.

Lomakauden loppu ruuhkautti Essoten puhelinpalvelut maanantaina aamulla. Päivystysavussa sekä Terveysneuvossa ja ajanvarauksessa oli enimmillään jopa 40 henkilöä jonossa. Ruuhkautumiselle ei osata antaa yksittäistä syytä.

THL:n tietojen (siirryt toiseen palveluun) mukaan Etelä-Savossa on todettu 54tartuntaa.Suomessa viime perjantaina oli THL:n tilastojen perusteella todettu yhteensä 7 432 koronavirustapausta.

Itä-Savon sairaanhoitopiirissä tilastoitu vanha tapaus

Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosterin alueelta viikonloppuna valtakunnallisiin tilastoihin noussut koronatartunta ei ole uusi tautitapaus.

Sairaanhoitopiiri tiedottaa, että viikonloppuna valtakunnallisiin tilastoihin noussut koronatartunta on taudin jo sairastuneelta henkilöltä otettu uusi näyte, joka edelleen oli positiivinen.

Viimeisin uusi tartunta on todettu Itä-Savon alueella toukokuun lopulla.

JUTTUA PÄIVITETTY maanantaina 3.8.2020 klo 11:11 lisätty tiedot Itä-Savon sairaanhoitopiiristä