Huumausainerikosten määrä kaksinkertaistui alkuvuoden aikana Itä-Suomessa

Määrän kasvun taustalla on Silkkitie-myyntisivuston materiaaleista paljastuneiden huumausainerikosten tutkinta.

Itä-Suomessa poliisin tietoon tuli kaiken kaikkiaan yli 21 500 rikosta alkuvuoden aikana. Se on yli 3000 rikosta enemmän kuin vastaavana aikana viime vuonna. Kuvituskuva. Kuva: Toni Pitkänen / Yle

Poliisin tietoon tulleiden huumausainerikosten määrä on kaksinkertaistunut tammi-kesäkuussa 2020 verrattuna vastaavaan aikaan viime vuonna.

Tilastoja selittää se, että Tulli paljasti Tor-verkossa toimineen Silkkitie-myyntisivuston ja sieltä paljastui useita huumausainerikoksia poliisin tutkittavaksi. Niistä suurin osa tuli tietoon jo aiemmin, mutta niiden tutkinta on kirjattu alkaneeksi alkuvuoden 2020 aikana.

Itä-Suomen poliisilaitokselle rikosryppäästä tuli yli 400 eri asteista huumausainerikosta tutkittavaksi.

Itä-Suomen poliisin mukaan huumausaineiden ja niiden käyttäjien määrä on huolestuttavasti lisääntynyt.

Lisääntynyt huumausaineiden käyttö näkyy myös liikenteessä, jossa rattijuopumustapauksissa yli kolmanneksessa päihtymys on aiheutettu muulla kuin alkoholilla.

Kaiken kaikkiaan poliisin tietoon tulleiden rikosten määrä Itä-Suomessa lisääntyi reippaasti vuoden ensimmäisellä puoliskolla.

Poliisin tietoon tuli Itä-Suomessa yli 21 500 rikoslakirikosta. Se on yli 3000 rikosta enemmän kuin vastaavana aikana viime vuonna.

Lue myös: