1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kanalinnut

Viime vuoden teerisaalis oli runsas Kainuussa

Runsaampi kanta ja pidemmät metsästysajat näkyvät saalismäärässä.

vuoden 2019 teerisaalis oli Kainuussa edellisvuosia runsaampi. Kuvituskuva. Kuva: Tanja Heikkonen / Yle

Teeriä saatiin viime vuonna saaliiksi Kainuussa edellisvuosia enemmän. Teeriä on tilaston mukaan saalistettu lähes 26 000 kappaletta Kainuussa, se on noin 4000 teertä enemmän kuin vuonna 2018. Tieto perustuu Luonnonvarakeskuksen (Luke) tilastoon.

Sen sijaan esimerkiksi metsoja päätyi reppuun edellisvuosia vähemmän. Metsosaalis oli Kainuun korkeudella 3 700 lintua.

Puolestaan metsäjäniksiä päätyi pataan viime vuona reilu 7 000 Kainuussa, edellisenä vuonna tilasto kertoo niitä saadun lähes 2 000 enemmän.

Tilastoa selittää osaltaan se, että esimerkiksi teerelle oli viime vuonna ennätyksellisen pitkät pyyntiajat. Tämän vuoden metsästysajat metsäkanalintujen osalta selviävät tämän kuun aikana. Parhaillaan lasketaan riistakolmioita.

Koko maassa vuoden 2019 metsäkanalintusaalis kasvoi noin parikymmentä prosenttia edellisvuodesta. Etenkin teeriä pyydettiin enemmän, mutta myös pyitä ja riekkoja.

Metsosaalis jäi hiukan edellisvuotta pienemmäksi. Metsäkanalintuja metsästi edellisvuoden tapaan noin 100 000 metsästäjää ja heistä noin 60 prosenttia sai saalista. Tiedot ilmenevät Luken julkaisemasta metsästystilastosta.

Metsäkanalintukannat ovat parina viime vuotena elpyneet edellisistä vuosista. Keväät ovat olleet lämpimämpiä ja poikaset ovat selviytyneet paremmin.

Metsäkanalintukantojen runsastuminen ja metsästysmahdollisuuksien kasvu ovat lisänneet metsästäjämääriä, ja nostaneet siten kokonaissaalista.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme (siirryt toiseen palveluun)

sähköpostiisi.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)