THL:n aikomus suosittaa kasvomaskeja on näkynyt kauppojen hyllyillä Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla

Kasvomaskeista uutisointi näkyy Kajaanin ja Oulun maskikaupassa.

kasvomaskit
Kasvomaskeja myynnissä kaupan kassan edustalla.
Ainakin vielä Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella kasvomaskeja on ollut hyvin tarjolla. Kuvituskuva. Tiina Jutila / Yle

Kasvomaskien myynti on kiihtynyt sen jälkeen, kun THL:n kerrottiin aikovan suosittaa maskien käyttöä julkisissa tiloissa ja -liikenteessä.

Vaikutukset näkyivät heti tämän viikon alussa esimerkiksi Oulussa Rotuaarin apteekissa. Apteekista kerrotaan, että kasvomaskeja on käyty kyselemässä ja ostamassa nyt selvästi enemmän kuin vielä viime viikolla.

Myös Osuuskauppa Arinan toimialajohtaja Mikko Polso on huomannut, että maskien myynti on lähtenyt kasvuun.

– Kasvomaskien myyntihän on ollut koko kesän ajan aika rauhallista. Selkeästi tämä uutinen on saavuttanut kuluttajat, ja kysyntä on lähtenyt heti nousuun.

Polson mukaan tämän hetken tietojen perusteella kasvomaskien saatavuus on kohtuullinen. Hän pitää kuitenkin selvänä, että mikäli kysyntä nousee huomattavasti, saatavuushaasteitakin saattaa esiintyä.

Myös Kajaanin ykkösapteekin apteekkari Riku Niemi kertoo, että kasvomaskiaiheen nouseminen keskusteluun on näkynyt ja lisännyt kasvomaskien kysyntää.

– On se näkynyt jo viime viikolla, hän sanoo.

Samaa sanoo tavaratalo Puuilon myymäläpäällikkö Mika Mäkelä, jonka mielestä kasvomaskien menekki on kasvussa.

– Aina kun niistä puhutaan, kysyntä lisääntyy.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme (siirryt toiseen palveluun) sähköpostiisi.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)