1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. koronavirus

Kotimaanmatkailusta korona-altistumisia Vaasassa – tartunnan mahdollisuus on olemassa, mutta pieni

Kyseessä on kotimaanmatkailun myötä syntynyt altistumistilanne. Katso täältä, missä sairastunut on liikkunut.

Sairastunut matkailija on aterioinut Babilonissa, Faroksen terassilla ja Amarillossa 27.-28.7. (kuvituskuva) Kuva: Jari Kovalainen / Yle

Vaasassa matkailleella suomalaishenkilöllä on todettu koronavirustartunta, jonka johdosta 27. ja 28. heinäkuuta tietyissä vaasalaisravintoloissa asioineet henkilöt ovat saattaneet altistua koronavirukselle.

Koronaan sairastunut henkilö oli asioinut vaasalaisessa ravintola Babilonissa 27.7. illalla kello 19.00-21.00 välisenä aikana, aterioinut ravintola Faroksen terassilla 28.7. kello 14.00-17.00 ja illallistanut ravintola Amarillossa 28.7. noin kello 19.00-21.00.

Vaasan tartuntataudeista vastaava lääkäri Heikki Kaukoranta sanoo, että koronatartunta on näissä paikoissa asioineille mahdollinen, mutta riski pieni.

Kyseisissä paikoissa asioineita henkilöitä pyydetään kuitenkin tarkkailemaan koronatyyppisiä oireita ja ottamaan yhteyttä omaan terveyskeskukseen koronatestauksen järjestämistä varten, jos heille lähimmän viikon aikana kehittyy hengitystieinfektion oireita kuten yskää, nuhaa, kuumetta tai kurkkukipua.

Kyseinen koronatartunta ei näy Vaasan sairaanhoitopiirin koronatartuntatapauksissa, koska henkilö on jo palannut kotipaikkakunnalleen.

Katso täältä, miten toimia, jos epäilee koronavirustartuntaa. (siirryt toiseen palveluun)

Katso täältä Ylen uutiset koronavirustilanteesta Suomessa ja maailmalla.