1. yle.fi
  2. Uutiset

Rovaniemen yleisösaunahanke etenee hitaasti – Katso havainnekuva

Katajarannassa sijaitsevan entisen Kulkutautisairaalan eli niin sanotun Punaisen tuvan alueen kaavoittaminen virkistyskäyttöön on kestänyt jo yli kolme vuotta.

yleinen sauna
Havainnekuva Rovaniemen Katajarantaan suunnitellusta julkisest saunasta
Havainnekuva Rovaniemen Katajarantaan suunnitellusta julkisesta saunasta. Kuva ei välttämättä vastaa lopullista toteutusta.Rovaniemi Public Sauna Team

Kaupungin ja Rovaniemi Public Sauna Teamin tavoitteena on muuttaa alueen kaavaa niin, että se mahdollistaisi julkiset saunatoiminnot. Public Sauna Team haluaa myös, että alueelle voi sijoittaa mahdollisesti myös ravintola - ja majoituspalveluita.

Kaupunki haluaa säilyttää kaikki tontilla sijaitsevat rakennukset. Public Sauna Team on ehdottanut, että päärakennusta eli Punaista tupaa siirrettäisiin tontilla hieman. Tämä mahdollistaisi yrityksen mukaan paremmin alueen monipuolisemman käytön.

– Meidän tavoitteena on tehdä ensijaiseti paikasta kaupunkilaisille suunnattu ympärivuotinen vikristyspaikka, mutta huomioimme myös matkailijat, sanoo Julius Öfötsagd Rovaniemi Public Sauna Teamista.

Yritys tekee lopulliset investointipäätökset kaavan valmistuttua.

Tämän hetken arvion mukaan kaava tulisi kaupunginvaltuuston päätettäväksi ennen vuoden loppua.

Lue seuraavaksi