1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Antti Kurvinen

Antti Kurvinen ei asetu puheenjohtajakisaan ehdolle – "Tässä tilanteessa keskusta tarvitsee vakautta"

Antti Kurvinen haluaa jatkaa tehtävässään eduskuntaryhmän puheenjohtajana myös Oulun puoluekokouksen jälkeen.

Keskutan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen kertoi päätöksestään tiistaina. Kuva: Pekka Tynell / Yle

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen ei asetu ehdolle keskustan puheenjohtajakisassa. Hän kertoo asiasta Twitter-päivityksessään.

– Olen harkinnut ratkaisua viime päiviin saakka. Puhelin on soinut ja kannustustakin on tullut. Olen ajatellut niin, että tässä tilanteessa keskusta tarvitsee vakautta. Tarjoan sitä pysyttäytymällä itse eduskuntaryhmän puheenjohtajan roolissa, Kurvinen perustelee päätöstään, Kurvinen sanoi Komiat-lehden haastattelussa (siirryt toiseen palveluun).

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Keskustan puheenjohtajakisaan on tällä hetkellä ilmoittautunut neljä ehdokasta mukaan. Viimeinen ilmoitus tuli maanantaina, kun puolueen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Petri Honkonen kertoi ehdokkuudestaan.

Häntä ennen kisaan ovat lähteneet mukaan istuva puheenjohtaja Katri Kulmuni, tuleva tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko ja mediayrittäjä Ilkka Tiainen.

Kurvinen ei anna tukeaan kenellekään ehdokkaista, vaikka Kurvinen tuntee hyvin Honkosen nuorisopolitiikasta. Yksi syy tähän voi olla se, että Kurvinen haluaa jatkaa eduskuntaryhmän puheenjohtajana myös syyskuussa järjestettävän Oulun puoluekokouksen jälkeen.

– Eduskuntaryhmän puheenjohtajan tehtävä on erittäin merkittävä, vastuullinen ja vaikutusvaltainen tehtävä, jossa olen viihtynyt erittäin hyvin, Kurvinen kirjoittaa nettisivuillaan.

Kurvinen valittiin puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi eduskuntavaalien jälkeen 2019. Kurvinen arvioi, että puheenjohtajakisasta tulee tiukka.

Lue lisää:

Varapuheenjohtaja Honkonen ilmoittautui keskustan puheenjohtajakisaan mukaan – "Olen kyllästynyt siihen, ettei keskusta mene eteenpäin"

Analyysi: EU:n liittovaltiomörkö tuo jännitystä keskustan johtajakisaan

Keskustan kansanedustajat puheenjohtajakamppailusta: "Tästä tulee tiukkaa", "Katri kantoi vastuun virheistä, jotka eivät ole hänen"

Analyysi: Keskustalaiset pelkäävät repivää puheenjohtajakisaa – ehdokkaan uskottavuus ratkaisee vaalin

Annika Saarikko haastaa Katri Kulmunin ja pyrkii keskustan puheenjohtajaksi: ”En halua olla ihminen, joka jää nurkkapöytään jupisemaan”