Maskisuosituksen odottaminen vilkastuttaa kysyntää – yrittäjän mukaan tiedusteluissa kuuluu vastuullisuus, ei huoli

Kurikkalaisyrityksessä on jo huomattu maskeihin liittyvien tiedustelujen lisääntyneen.

kasvomaskit
Toimitusjohtaja Liina-Maaria Lönnroth Tellasta
Kurikkalaiset valmistavat yhteistyökumppaneineen sekä suojatakkeja että -maskeja. Toimitusjohtaja Liina-Maaria Lönnroth muistuttaa, että maskia on käytettävä oikein.

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos (THL) antaa kasvomaskien käyttöä koskevasta suosituksesta lisätietoa torstaina. Tuolloin kerrotaan maskisuosituksen etenemisestä, mutta vielä ei tiedetä, annetaanko uusittu suositus tuolloin. Aiemmin Yle kertoi virheellisesti, että torstaina tulee uusi suositus.

Samalla, kun maskisuositusta on odotettu, on myös maskien kysyntä kasvanut. Kysynnän kasvu tuntuu vähittäiskaupossa kuhinana suojavarustehyllyillä.

Suojavarusteita valmistavassa kurikkalaisessa Tellassa kasvanut kiinnostus huomataan aiempaa useammin pirisevästä puhelimesta. Maskeja ovat nyt kyselleet sekä yksityishenkilöt että yhteisöt.

– Esimerkiksi yksittäiset opettajat ovat ottaneet yhteyttä ja kyselleet tuotteistamme. Myös Vaasan yliopiston ylioppilaskunnassa mietittiin, miten uusille opiskelijoille voidaan järjestää ohjelmaa ja kysyttiin tarjousta, kertoo Tellan toimitusjohtaja Liina-Maaria Lönnroth.

Toimitusjohtajan arvion mukaan yhteydenotoissa ei kuulu huoli tai pelko koronatilanteen pahenemisesta.

– Ei huoli, vaan pikemminkin vastuullisuus, Lönnroth sanoo.

Lue seuraavaksi: Maskihamstraus on alkanut: Myynnissä on monenhintaisia maskeja – Hintaa pudottaa kertakäyttömaskeilla pakkauskoko, kankaisilla toistokerrat

Suojavarustevarasto Tellassa Kurikassa
Kati Ala-Renko / Yle

Kuluttajamaskit keskiöön

Entinen lakkitehdas on valmistanut suojavarusteita alihankkijoineen keväästä alkaen. Ne on toimitettu pääasiassa Huoltovarmuuskeskukselle, terveydenhuollon ja sairaanhoidon organisaatioille.

Nyt keskiöön ollaan nostamassa kuluttaja ja kuluttajille suunnitellut maskit.

– Katsomme tällä hetkellä, että kuluttaja on tärkein, Lönnroth sanoo.

Tella valmistaa alihankkijoineen noin 20 000 suojatakkia viikossa. Toimitusjohtaja laskee, että jos suojatakkien sijaan resurssit ohjattaisiin maskien valmistukseen, niitä valmistuisi merkittävä määrä viikossa.

– Maskien valmistus on nopeampaa kuin takkien.

Lue seuraavaksi:

Pohjalaisyritysten yhteistyö työllistää 120 työntekijää: lippalakit, huonekalut ja sisustustekstiilit vaihtuivat suojavaatteiksi sairaaloille

Kierros Helsingin keskustassa kertoo, että tiukennusta maskisuositukseen odotetaan – "Kun ei ole suoraan suositeltu, niin ei olla hankittu"

Artikkelia korjattu 4.8. klo 16.37: Ensimmäisen kappaleen "THL antaa maskisuosituksen torstaina" -muotoinen teksti korjattu muotoon "THL antaa kasvomaskien käyttöä koskevasta suosituksesta lisätietoa torstaina".