Pohjalaisten ammattikorkeakoulujen uudet ulkomaalaisopiskelijat joutuvat aloittamaan opintonsa verkossa

Vaasan ja Seinäjoen ammattikorkeakouluihin EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta hyväksytyillä opiskelijoilla on ollut vaikeuksia saada oleskelulupia koronatilanteen vuoksi.

ammattikorkeakoulut
Vaasan ammattikorkeakoulun päärakennus Palosaarella Vaasassa
Vaasan ammattikorkeakoulun opiskelijoista yli kymmenen prosenttia on ulkomaalaisia.Hans-Mikael Holmgren/Yle

Ammattikorkeakoulujen uudet ulkomaalaisopiskelijat aloittavat opintonsa Vaasan ja Seinäjoen ammattikorkeakouluissa etäopintoina. EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta tulevien opiskelijoiden on ollut vaikeuksia saada oleskelulupia, sillä lähetystöjä on ollut suljettuina.

Ensimmäisen vuoden ulkomaisten opiskelijoiden on mahdollista kuitenken aloittaa opintonsa verkossa. Molemmilla kouluilla on myös tiedossa joitakin toisen, kolmannen tai neljännen vuoden ulkomaalaisopiskelijoita, jotka ovat lähteneet käymään kotimaassan, eivätkä ole sen jälkeen päässeet takaisin Suomeen. Seinäjoella myös heille on tarjolla etäopiskelumahdollisuus. Vaasassa tilannetta käydään vielä läpi.

Vaasan ammattikorkeakoulun opiskelijoista yli kymmenen prosenttia on ulkomaalaisia, SeAMK:n opsikelijoista noin 4,5 prosenttia.

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa on lisäksi päätetty, etteivät vaihtopiskelijat liiku kumpaankaan suuntaan, vaan myös vaihto-opinnot suoritettaan virtuaalisesti.

Katso täältä lisää korona-aiheisia uutisia maakunnastasi