Hyppää sisältöön

Koulut palaavat Etelä-Savossa lähiopetukseen – jos tartuntautitilanne muuttuu, erikoisjärjestelyt ovat mahdollisia

Opetushallituksen tiistaina järjestämässä tiedotustilaisuudessa kerrottiin, että kunta voi tarvittaessa päättää syksyllä koulun sulkemisesta.

Kuva: Tiia Lillkvist

Koulujen alku tarkoittaa syksyllä paluuta lähiopetukseen. Tartuntatilanteen muuttuessa esimerkiksi koulujen sulkeminen on kuitenkin mahdollista. Opetushallituksen aamuisessa tiedotustilaisuudesta kerrottiin, että kunta voi tarvittaessa tehdä päätöksen koulujen sulkemisesta.

Etelä-Savossa koulujen toiminta pyritään järjestämään siten, että muuttuviin tilanteisiin pystytään reagoimaan nopeasti.

– Toimimme pitkälti kuten viime keväänä lähiopetusjakson aikana. Noudatamme samoja ohjeita esimerkiksi hygienian, turvavälien sekä vierailujen suhteen. Reagoimme tilanteeseen poikkeusjärjestelyin, jos tilanne niin vaatii, Mikkelin kaupungin kasvatus- ja opetusjohtaja Seija Manninen kertoo.

Toimenpiteitä puidaan Mikkelissä vielä myöhemmin tällä viikolla. Alueen koulujen rehtorit kokoontuvat keskustelemaan varautumisesta mahdollisen tartuntatilanteen pahenemisen varalle torstaina.

Savonlinnassa rehtorit puivat asiaa jo tänään. Ainakin tietyiltä osin kevään toimintamallia aiotaan muuttaa keväästä.

– Jatkossa 1.-3. luokkalaiset, erityisen tuen oppilaat sekä valmistavan tuen oppilaat ovat aina koulussa. Neljännestä luokasta eteenpäin perusopetuksen oppilaat voivat jäädä etäjaksoille, Savonlinnan vs. sivistystoimenjohtaja Tuija Kauppinen kertoo.

Ratkaisulla tavoitellaan Kauppisen mukaan sitä, että etäopiskeluun siirtyvät tarpeen vaatiessa he, joiden oletetaan kykenevän suoriutumaan opiskelusta muuallakin kuin kouluympäristössä.

– Kaiken aikaa ohjeistuksessa silti korostetaan, että pyrimme pitämään kaikki oppilaat lähiopetuksessa.

Esimerkiksi Mikkelissä, Savonlinnassa ja Pieksämäellä koulut alkavat keskiviikkona 12.8.

.
.