Hyppää sisältöön

Kasvomaskit käyvät kaupaksi myös Keski-Suomessa: THL aikoo suosittaa maskien käyttöä, lisätietoja luvassa torstaina

THL:n kerrottiin aikovan suosittaa maskien käyttöä julkisissa tiloissa ja liikenteessä.

Kasvomaskien myynti on noussut taas kevään jälkeen kasvuun. Kuvituskuva. Kuva: Toni Määttä / Yle

Maskien kysyntä on viime päivinä vilkastunut selvästi, kerrotaan monista suomalaisista kaupoista.

Esimerkiksi Jyväskylän K-Citymarket Palokasta kerrotaan, että kasvomaskien kysyntä on kasvanut jo jonkin verran.

– Ei kuitenkaan mitenkään dramaattisesti. Odotettavissa on, että kysyntä kasvaa jos ja kun suositus käyttää maskeja tulee, K-Citymarketin tavaratalopäällikkö Katariina Larikka toteaa.

Myös Keskimaan myymälöissä maskikauppa on alkanut vilkastua, mutta myyntimääriä ei vielä osata sanoa tarkemmin, Keskimaan market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja Reima Loukkola kertoo.

– Sitä määrää en osaa arvioida, että kuinka paljon on kasvanut. Selkeä viite on siitä, että asiakkaat ovat alkaneet näillä hyllyillä asioimaan enemmän, ja ollaan jo tehty lisätilauksia sitä varten, että pystytään tähän kasvaneeseen kysyntään vastaamaan viimeistään loppuviikosta.

Ainakaan näillä näkymin kerralla ostettavien maskien määrää ei aiota rajoittaa, Loukkola kertoo.

– Toki meilläkin ohjeet päivittyy sitä mukaa kun saadaan tuolta Helsingin päästä SOK:lta tietoa, joka hoitaa meidän tilauskantaa. Sitä mukaa päivitetään tietoja myös asiakkaille.

THL aikoo suosittaa maskien käyttöä julkisissa tiloissa. Suositus kattaisi esimerkiksi työmatkat, jos kulkee ne linja-autolla tai junalla, ja ruuhkainen kauppakeskuskin voisi täyttää kriteerin. THL aikoo antaa maskisuosituksesta lisätietoa torstaina.

Korjattu 4.8.2020 kello 17.30: THL ei välttämättä päätä uudesta maskisuosituksesta tällä viikolla, vaan aikoo antaa siitä lisätietoa torstaina. Myös otsikkoa korjattu.