1. yle.fi
  2. Uutiset

Tokerotielle rakennetaan pari kilometriä kevyen liikenteen väylää Kauhajoella

Työt alkavat ensi viikolla ja valmista pitäisi olla vuoden kuluttua.

kevyt liikenne
Kauhajoen kaupungin vaakuna.
Kauhajoen kaupunki rahoittaa osan hankkeesta, jonka kokonaiskustannukset ovat 700 000 euroa. Pasi Takkunen / Yle

Maantien 672 eli niin sanotun Tokerotien turvallisuutta parannetaan Kauhajoella rakentamalla kevyen liikenteen väylä vilkasliikenteiselle tieosuudelle.

Parin kilometrin pituinen väylä tehdään Aronkylästä kantatie 67:n liittymästä Vennanmäelle saakka. Alueelle rakennetaan myös uusi valaistus.

ELY-keskus ja Juhan Paja Oy ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen. Kauhajoen kaupunki rahoittaa osan väylärakentamisesta. Kokonaiskustannukset ovat 700 000 euroa.

Työt aloitetaan ensi viikolla ja valmista pitäisi olla vuoden kuluttua.

– Tietyö ei tule aiheuttamaan kovin suurta häiriötä maantien 672 liikenteelle, koska kaivuutyöt tehdään pääosin tiealueen ulkopuolella. Työmaa-ajoneuvoja, lähinnä kuljetuskalustoa, on kuitenkin muun liikenteen mukana heti työmaan alusta saakka ja nopeusrajoitus on paikoin alennettu, Ely-keskus tiedottaa.

Liikenneturvallisuus paranee

Ely-keskuksen mukaan kevyen liikenteen väylä tulee parantamaan liikenteen turvallisuutta.

– Etenkin kevyen liikenteen turvallisuus parantuu huomattavasti. Osuudella on runsaasti raskasta liikennettä. Maantien 672 vuorokausiliikenne on noin 1800 ajoneuvoa, josta raskaan kaluston osuus on noin kymmenen prosenttia.

Tie rakennettiin tokeron voimalla

Maantie 672 on seututie, joka kulkee Kauhajoelta Jalasjärven ja Peräseinäjoen kautta Alavudelle.

Kauhajoen ja Peräseinäjoen välistä tieosuutta kutsutaan Tokerotieksi, koska tietä rakennettiin 1800-luvun loppupuolella suurten nälkävuosien aikana. Tienrakentajat saivat syödäkseen tokeroa eli veteen sekoitettuja jauhoja.

Lue seuraavaksi