1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Puolanka

Puolanka aloittaa sote-palvelujen kilpailuttamisen

Kunnanhallitus: ei ole mahdollista jäädä odottamaan toteutuuko kaavailtu sote–uudistus vai ei.

Puolanka
Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta
Yle

Puolangan kunnanhallitus aloittaa sosiaali- ja terveyspalvelujen kilpailuttamisen. Kunnanhallitus perustelee päätöstään sillä, että kunnan tärkein tehtävä on tuottaa ja turvata kuntalaisten palvelut, ja Puolangalla ei ole mahdollista jäädä odottamaan toteutuuko kaavailtu sote-uudistus vai ei.

Kunnanhallitus toteaa, että kunnan on tehtävä ratkaisuja, joilla turvataan palvelut myös siinä vaihtoehdossa, että sote-uudistus jälleen kerran kaatuisi. Tavoitteena on, että kilpailutuksen voittanut yritys pystyisi ottamaan tuottamisen vastuulleen jo ensi vuoden alkupuolella.

– Ikäihmisten asumispalvelujen turvaaminen omalla paikkakunnalla on erittäin tärkeä asia puolankalaisille. Unohtaa ei sovi myöskään niitä noin sataa työpaikkaa, jotka ovat palveluntuotannon myötä säilyneet Puolangalla, muistuttaa pormestari Harri Peltola.

Puolangan sosiaali- ja terveyspalvelujen aiempi kilpailutus päättyi vuoden 2019 loppuun ja sitä on jatkettu määräaikaisella jatkosopimuksella. Jatkosopimuksessa ei kuitenkaan ole mukana vanhusten palveluasuminen ja erikoissairaanhoito.

Nyt kilpailutettavan palveluntuotannon kesto olisi viisi vuotta ja lisäksi tarjouspyyntö tulee sisältämään kahden vuoden optiomahdollisuuden.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme (siirryt toiseen palveluun)

sähköpostiisi.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi