1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pohjois-Pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan kulttuuritarjontaa ei tunneta muualla Suomessa

Asiantuntijan mukaan tapahtumien markkinoinnissa ja medianäkyvyydessä on parantamisen varaa.

Oulussa riemuittiin kesäkuussa Euroopan kulttuuripääkaupunkihaun jatkopaikasta. Muualla Suomessa monikaan ei tiedä Oulun kulttuurikampanjasta. Kuva: Risto Degerman / Yle

Pohjois-Pohjanmaalla on varsin vaatimaton kulttuurimaine. Tuoreen selvityksen mukaan maakunta tunnetaan lähinnä musiikista ja kesäfestareistaan.

Suomalaisilta kysyttiin, onko Pohjois-Pohjanmaa kiinnostava kulttuurimaakuntana, ja vain 16 prosenttia vastasi myöntävästi. Osuus kasvoi kuitenkin huomattavasti 37 prosenttiin, kun vastaajalle lueteltiin paikallisia kulttuuritapahtumia.

Oulun kulttuuritapahtumayhdistyksen toiminnanjohtaja Pia Alatorvinen arvioi tiedotteessa, että pienet toimijat tekevät kyllä parhaansa markkinoinnissa, jossa on kuitenkin selvästi terhakoitumisen paikka.

Myös tietoisuus Oulun kulttuuripääkaupunkihausta on melko vähäistä Pohjois-Pohjanmaan ulkopuolella. Vain 14 prosenttia suomalaisista tiesi, että Oulu on hakemassa Euroopan kulttuuripääkaupungiksi. Pohjoispohjalaisista yli 60 prosenttia tiesi hausta.

Taloustutkimuksen toukokuussa tehtyyn kyselyyn vastasi yli 800 suomalaista, joista 177 oli Pohjois-Pohjanmaalta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)