Poliisi: Tornion pommiin ei liity terroristista motiivia – Rajavartiolaitoksen käytössä olleen pakettiauton perä vaurioitui mutta henkilövahinkoja ei sattunut

Torniossa räjäytettiin tiistaiyönä pommi rajavartiolaitoksen käytössä olleen pakettiauton alla.

Räjähderikos
Aarnintien asukkaista moni kuuli keskiyöllä sattuneen räjähdyksen, ihmisiä kerrostalon pihalla
Tornion Aarnintiellä räjähti pommi Rajavartiolaitoksen käytössä olleen vuokra-auton alla tiistaina kello 00.50.Juuso Stoor / Yle

Lapin poliisin mukaan Torniossa tiistaiyönä kello 00.50 räjäytettyyn pommiin ei liity terroristista motiivia. Poliisin mukaan tutkinta on edennyt, mutta on edelleen alkuvaiheessa.

Poliisi kertoo myös, että pommista ei aiheutunut henkilövahinkoja.

Räjäytyksen kohteena oli sininen Volkswagen Transporter -pakettiauto, joka oli vuokrattu Rajavartiolaitoksen käyttöön. Ajoneuvon perä vaurioitui räjähdyksessä. Pakettiautossa ei ollut rajavartioston tunnuksia.

Torniossa räjähti yöllä Rajavartiolaitoksen vuokra-auton alle sijoitettu pommi – lähiasukas: "Kuului jäätävä pamaus, talojen välistä tuli savupilvi"

Poliisi kaipaa edelleen vihjeitä

Poliisi on saanut tapahtumaan liittyen runsaasti vihjeitä ja havaintoja, ja niitä tarkastetaan aktiivisesti.

Lapin poliisi pyytää edelleen räjähdyksen aikaan Aarnintietä ajaneen pienen punaisen henkilöauton kuljettajaa sekä samoihin aikoihin Aarnintiellä mopolla liikkunutta henkilöä ilmoittautumaan poliisille lisätietojen antamista varten.

Lisäksi poliisi pyytää tapahtuma-aikaan Aarnintieltä Thurevikinkadulle jalkaisin liikkuneita kolmea miestä, sekä kahta valkeaan ja mustaan huppariin pukeutunutta, jalkaisin Länsipohjankatua Miukin suuntaan liikkunutta miestä ilmoittautumaan poliisille lisätietojen antamista varten.

Myös muut tapahtumaan liittyvät havainnot pyydetään ilmoittamaan joko puhelimella numeroon 0295466481 tai sähköpostilla osoitteeseen rta.lappi@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun).

Rajavartiolaitos kertoo reagoineensa tapahtumiin tarkistamalla turvallisuustasonsa, mutta ei paljasta, onko esimerkiksi rajavartijoiden majoitusjärjestelyihin tehty muutoksia.

– Turvallisuuteen liittyviä asioita ei kerrota julkisuuteen eikä esimerkiksi asumisjärjestelyitä kommentoida, toteaa kertoo komentajakapteeni Valtteri Viitala Länsi-Suomen merivartiostosta.