Suitsutettu ja parjattu Aallon muotilinjan lehtori Tuomas Laitinen jättää työnsä – pyrkii kansainväliselle uralle muotisuunnittelijana

Viime syksynä kohun keskelle joutunut Tuomas Laitinen ei enää opeta Aallon muotilinjalla.

Aalto-yliopisto
Ainon aukio Otaniemessä, Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu
Muotilinja on osa Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulua.Derrick Frilund / Yle

Ylen näkemän Aalto-yliopiston muotilinjan opiskelijoiden saaman viestin mukaan vanhempi yliopistonlehtori Tuomas Laitinen on jättänyt työnsä. Laitinen aikoo viestin mukaan jatkaa muotisuunnittelijan uraansa kansainvälisissä merkeissä.

Muotoilulinjan johtaja Tuuli Mattelmäki vahvistaa tiedon.

Laitinen kommentoi Ylelle lähtöään tekstiviestitse seuraavanlaisesti:

– Lähtöni Aallosta on oma valintani, jonka syitä en halua kommentoida enempää ja toivoisin todella, että tätä toivetta ja yksityisyyttäni kunnioitettaisiin ja, että Aallon opiskelijoiden sekä henkilökunnan annettaisiin erittäin rankan ja haastavan vuoden jälkeen rauhassa palata opintojensa ja töidensä pariin, Laitinen kirjoittaa.

Laitinen nousi otsikoihin syyskuussa 2019, kun Long Playn jutussa (siirryt toiseen palveluun) useampi Aallon muotilinjan opiskelija kritisoi Laitisen opetustyyliä ja syytti häntä suosikkien valitsemisesta, nöyryyttävästä käytöksestä sekä opiskelijoiden haukkumisesta.

Aalto-yliopisto teetti jutun herättämän keskustelun takia selvityksen Laitisen epäasiallisesta käytöksestä. Selvityksessä ei ilmennyt vakavia väärinkäytöksiä, ja Laitinen jatkoi linjan vanhempana lehtorina.

Syytösten lisäksi Laitinen on saanut paljon kehuja Suomen eturivin muotisuunnittelijoilta ja Aallon muotilinja on hänen kaudellaan vakiinnuttanut asemaansa kansainvälisellä tasolla kovana muotikouluna.

Lue lisää:

Aalto-yliopiston professori nimitti yliopistoa kritisoineita opiskelijoita "kaheleiksi" ja "dissidenteiksi" – kutsuu kommentteja ironiaksi