Poliisi vahvistaa: Helsingissä viime viikolla tapahtunut poikkeuksellinen henkirikos oli paloittelusurma

Kymmenen miestä ja kaksi naista vangittiin lauantaina todennäköisin syin epäiltyinä murhasta.

Tutkinnanjohtaja Jukka Larkio (oik.) istuntosalissa vangitsemisoikeudenkäyntien välissä Pasilan poliisitalolla Helsingissä lauantaina 1.8.. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Helsingissä viime viikolla tapahtunut henkirikos olisi Lännen Median (siirryt toiseen palveluun)(LM) tietojen mukaan ollut niin kutsuttu paloittelusurma. LM kertoo asiasta usean eri lähteen tietoihin perustuen.

Nyt Helsingin poliisi on vahvistanut tiedon tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun).

Helsingin käräjäoikeus vangitsi lauantaina 12 ihmistä todennäköisin syin epäiltyinä murhasta. Vangituista kymmenen on miehiä ja kaksi naisia. Heistä vanhin on iältään 46-vuotias ja nuorin 22-vuotias.

Poliisi on tiedottanut tutkivansa Helsingissä 28.–29. heinäkuuta tapahtunutta henkirikosta murhana. Poliisin mukaan uhri oli aikuinen mies. Tutkinnallisista syistä poliisi on ollut vaitonainen tapahtumista.

– Tässä vaiheessa tutkintaa on vielä liian varhaista kommentoida teon motiivia tai olosuhteita. Poliisi jatkaa kuulusteluja ja muita tutkintatoimenpiteitä, kertoo rikosylikomisario Juhani Vuorisalo Helsingin poliisilaitokselta.

LM:n tietojen mukaan henkirikoksen taustalla olisi riita huumeveloista.

Vangitsemisoikeudenkäyntien yhteydessä tutkinnanjohtaja Jukka Larkiolta kysyttiin, kuinka poikkeuksellisena hän pitää henkirikosepäilyä, jossa on näin monta epäiltyä.

– Kyllä se poikkeuksellista on, Larkio totesi.

Syytteennoston määräpäivä jutussa on 8. lokakuuta, eli syyttäjän on nostettava syyte viimeistään siihen mennessä. Murhan tunnusmerkistö voi täyttyä esimerkiksi, jos tappo tehdään harkiten tai erityisen raa'alla tai julmalla tavalla.

Lue myös: