1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. etätyö

Ministeri Pekosen mukaan hallituksen etätyösuositus vaatii päivittämistä – "tartuntamäärien kasvu antaa aihetta arvioida etätöiden jatkamista"

Hallituksen laaja etätyösuositus päättyi 1. elokuuta.

Aino-Kaisa Pekosen mukaan juuri päättynyt etätyösuositus olisi syytä ottaa uudelleen käyttöön. Kuva: Ilkka Klemola / Yle

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekosen (vas.) mukaan etätyösuositusta on tarkasteltava uudelleen.

Pekonen tviittasi keskiviikkona pyytäneensä etätyösuosituksen päivittämistä.

– Tartuntamäärien kasvu antaa aihetta arvioida etätöiden jatkamista niillä työpaikoilla, joilla se on mahdollista, Pekonen kertoo Twitterissä.

Hänen mukaansa asiaan palataan pian.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Hallituksen laaja etätyösuositus päättyi 1. elokuuta. THL tiedotti keskiviikkona 29:stä uudesta koronatartunnasta, mikä on selkeästi enemmän kuin aikaisempina päivinä.

EK:n johtaja ei kannata suosituksen uusimista

Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n johtaja Ilkka Oksala ei kannata etätyösuositukseen palaamista.

Oksalan mukaan yleinen toivomus on ollut se, että työpaikoille pystyttäisiin palaamaan eikä etätöitä jouduttaisi tekemään yhtä suurissa määrin kuin keväällä.

– Ei samalla tavalla kuin ennen koronaa, vaan joustavammin ja tietenkin korotilanteen kehittyminen huomioon ottaen, Oksala summaa.

Hänen mukaansa etätöissä on vaarana, että moni idea jää syntymättä ja kauppa tekemättä, kun työn merkeissä ei voida fyysisesti tavata.

– Nyt on tärkeää selvittää mistä se johtuu, että tartunnat ovat lähteneet jälleen ylöspäin. On myös erittäin tärkeää, että työpaikkaliikenteiseen saataisiin maskien käyttösuositus, jotta ihmiset uskaltavat turvallisesti palata työpaikoille.

Uusimmat tiedot koronaviruksesta.