JJK:n taustalle palannut Joni Vesalainen pitää Veikkausliigaa taloudellisesti sairaana – "Nyt se on kuin Suomen KHL"

Vesalaisen lääke pääsarjaseurojen taloudellisen tilanteen kohentamiseksi on yksiselitteisesti ottelumäärän lisääminen.

Joni Vesalainen toimi JJK:n toimitusjohtajana vuosina 2007-2013, kun joukkue pelasi muun muassa europelejä ja teki raskaat taloudelliset tappiot. Kuva: Yle

JJK:n myynti- ja markkinointijohtajaksi talvella palannut Joni Vesalainen kritisoi tiukkasanaisesti jalkapallon Veikkausliiga-seurojen taloudenpitoa.

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan esimerkiksi viime syksyn Suomen mestari Kuopion Palloseura teki viime mestaruuskauden aikana yli miljoonan euron tappiot.

– Olen tätä nyt reilut kymmenen vuotta aika läheltä seurannut, ja Veikkausliigahan on sarjana taloudellisesti sairas. Nyt se on kuin Suomen KHL, missä raha tulee muualta kuin siitä toiminnasta, paaluttaa Joni Vesalainen.

Vuosikausia SM-liigassa ja Veikkausliigassa töitä tehneen Vesalaisen lääke seurojen taloudellisen tilanteen kohentamiseksi on yksiselitteisesti ottelumäärän lisääminen.

– Kyllä meillä Suomessa täytyisi päästä lähelle 40:ää ottelua kaudessa. Mikä se malli sitten on, niin siitä täytyy ryhtyä keskustelemaan ja sitä pitää lähteä rakentamaan.

– Nyt tilanne on sellainen, että kun Veikkausliigassa pelataan 27 ottelua, niin joillakin joukkueilla kioski on auki 13 kertaa vuodessa. Henkilökunnalle kuitenkin maksetaan 365 vuorokautta vuodessa. Ja tuo vähäinen ottelumäärä kertautuu niin monessa asiassa, esimerkiksi kausikortista ei tuolla ottelumäärällä pyydetä 300-400 euroa, ynnäilee Vesalainen.

JJK:n sekatyömieheksi itseään tituleeraava Vesalainen on valmis käärimään hihat ja etsimään niitä malleja ottelumäärän lisäämiseksi.

– Tämä on sillä tavalla vielä ikävä tilanne, että jalkapallo voi hyvin. Jalkapallo kiinnostaa, tulee paljon hyviä pelaajia ja on EM-kisapaikka, mutta seurat voivat huonosti. Tuntuu, että ketään ei edes kiinnosta, eikä kukaan nosta asiaa tapetille. Törmätään seinään, eikä kukaan edes pistä käsiään eteen, jatkaa Vesalainen.

Vesalainen palasi talvella Jyväskylään Seinäjoelta pääsarjaseura SJK:n organisaatiosta. Kakkosta pelaavan JJK:n osalta paluusta Veikkausliigaan ei tällä hetkellä haikailla.

– Veikkausliiga ei minun mielestä ole tällä hetkellä järkevää toimintaa. Jos tässä JJK:n kanssa joskus yritetään ylöspäin, niin Ykkönen on tällä hetkellä maksimi mihin pyritään.