Kajaanin keskustaan tulee lisää tilaa jalankulkijoille

Kävelypainotteinen katu ulottuu pian Raatihuoneen torilta Kauppatorille asti.

Uusitulle kadulle tulee ajorata asfaltista ja kivetty jalkakäytävä. Myös puuistutukset, penkit, pyöräparkit ja uusi valaistus kuuluvat urakkaan. Kuva: Timo Sihvonen / Yle

Kajaanin kauppakadun remontti etenee suunnitelmien mukaan.

Koivukoskenkadun ja Lönnrotinkadun välinen katuosuus muutetaan kävelypainotteiseksi, jolloin kävelypainotteinen katu ulottuu Raatihuoneen torilta Kauppatorille. Edellinen kävelypainotteinen osuus valmistui vuonna 2015.

Kesätapahtumien peruuntuminen aikaisti meneillään olevaa remonttia ja nyt näyttää siltä, että uusi, esteettömämpi Kauppakatu on valmis syyskuussa.

– Korkeat reunakivet poistuvat ja kadun pinta nousee vähän ylemmäksi, joten liikkeisiin kulkeminen on sitten helpompaa, matalampien kynnyksien avulla, kertoo suunnittelupäällikkö Jari Kauppinen Kajaanin kaupungilta.

Uusitulle kadulle tulee ajorata asfaltista ja kivetty jalkakäytävä. Myös puuistutukset, penkit, pyöräparkit ja uusi valaistus kuuluvat urakkaan.

– Kyllähän se on tämä keskusta-alueen viihtyisyys ja vetovoima mitä sillä haetaan. Myös liikenneturvallisuus on tärkeä asia.

Kuuntele Jari Kauppisen haastattelu Kauppakadun remontista, toimittaja on Milka Krogerus.

Kajaanin kaupunkisuunnittelija Jari Kauppinen.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme (siirryt toiseen palveluun) sähköpostiisi.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)