Koronapandemia hidastaa Parikkalan rajanylityspaikan kansainvälistämiseen liittyviä valmisteluja – valmistelut eivät ole kuitenkaan pysähdyksissä

Ulkoministeriön itäosaston osastopäällikkö Maimo Henriksson kertoo, että vaikka koronaviruspandemia hidastaa Parikkalan rajanylityspaikan kansanvälistämiseen liittyviä valmisteluja, mikään ei ole muuttunut siinä, että hallitus on päättänyt vahvistaa Savonlinnan alueen elinvoimaa.

Parikkala
Parikkalan Kolmikannan rajanylityspaikka
Parikkalan rajanylityspaikan avaamista kansainväliselle liikenteelle valmistellaan, vaikka koronapandemia on hidastanut valmistelutyötä.Kari Kosonen / Yle

Koronaviruspandemia on hidastanut Parikkalan rajanylityspaikan kansainvälistämiseen liittyviä valmisteluja.

Hyvin käynnistyneitä valmisteluja kuitenkin jatketaan, kun pandemiatilanne helpottaa, kertoo ulkoministeriön itäosaston osastopäällikkö Maimo Henriksson.

Hän lisää, että hallitus on päättänyt vahvistaa Savonlinnan alueen elinvoimaa. Asia ei siis ole pysähdyksissä.

Parikkalan rajanylityspaikan kansainvälistämiseksi tarvitaan esin sisäministeriön ja rajavaltiolaitoksen sekä liikenneministeriön valmisteluja. Ulkoministeriö puolestaan aloittaa neuvottelut Venäjän kanssa, kun valmistelu on riittävän pitkällä.

Kokonaisvastuu on valtioneuvoston kanslialla.

Parikkalan kansainvälisen rajanylityspaikan avaamisen mahdollinen lykkääntyminen on huolestuttanut esimerkiksi Kaakkois-Suomen kansanedustajia.

Lue lisää koronavirusepidemian vaikutuksista Etelä-Karjalassa.

Lue lisää koronavirusepidemiaan liittyviä ajankohtaisia artikkeleja Yle uutisten verkkosivulla.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus