Oulussa peruskoulut alkavat tiukoin hygieniaohjeistuksin – vanhemmille tulossa ohjeita koulunaloitukseen

Useat oppilaat aloittavat lukuvuotensa väistötiloissa.

perusopetus
äidinkielen kirja ja penaali
Ensi viikolla ensimmäisen luokan aloittaa Oulussa noin 2 600 lasta. Kuvituskuva.Marja Väänänen / Yle

Oulun kaupungin peruskouluissa syyslukukausi aloitetaan lähiopetuksena, mutta kuitenkin erityisiä hygieniaohjeita noudattaen. Kaupunki kertoo tiedotteessaan, että huoltajat ovat saamassa tällä viikolla Wilman kautta ohjeita koulunaloitukseen liittyvistä asioista.

Yleinen linja on, että koulussa vältetään tarpeettomia lähikontakteja ja huolehditaan tartuntoja ehkäisevästä hygieniasta.

Oulun kaupungin alueella koulut alkavat 12. elokuuta.

Maksullista iltapäivätoimintaa tarjotaan tulevanakin lukuvuonna eri puolilla kaupunkia. Iltapäivätoiminta on tarkoitettu 1. ja 2. luokkien oppilaille sekä 3.–9. luokkien oppilaille, joilla on erityisen tuen päätös.

Kaupunki järjestää koulupäivän jälkeen myös maksutonta kaikille avointa toimintaa nuorisotiloissa. Lisäksi kouluissa on erilaisia kerhoja.

Kouluvuosi alkaa monella oppilaalla väistötiloissa.

Tilapäistiloissa opiskelevat Niemenrannan koulun Salonpään sivukoulun oppilaat, sekä osa Jokirannan ja Ritaharjun koulun oppilaista. Osa Alakylän koulun oppilaista opiskelee väliaikaisesti koulunsa liikuntatiloissa.

Tiernan koulun Leinonpuiston yksikön uudistilat Toppilaan valmistuvat ja otetaan käyttöön ensi vuoden alusta. Myös Jokirannan koululaiset pääsevät uusiin tiloihin alkuvuodesta.

Oulussa koulutielle astelee yhteensä noin 23 500 peruskouluista, joista ekaluokkalaisia on noin 2 600.

Kaupunki on saanut tulevaa lukuvuotta varten esi- ja perusopetukseen myös valtiontukea yhteensä noin 3,1 miljoonaa euroa.

Summa sisältää noin 1,6 miljoonan euron rahoituksen koronaviruksen vaikutusten tasoittamiseen. Tämä on osa avustusta, josta uutisoimme jo keskiviikkona.

Lisäksi esi- ja perusopetukseen on saatu 1,5 miljoonaa euroa käytettäväksi tasa-arvoa edistäviin toimenpiteisiin ja opetuksen laadun kehittämiseen.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)