1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Turku

Turku innostaa nuoria etsimään luovia ratkaisuja ihmiskunnan haasteisiin tiedekilpailun avulla

Parhaat ideat etenevät projektivaiheeseen, jonka voittajat saavat tammikuussa rahapalkinnot. 

Turku
Opiskelija laskemassa matematiikkaa tunnilla
Tiedekilpailu on suunnattu Lounais-Suomen lukiolaisille ja ammattikoululaisille. Arkistokuva.Sami Takkinen / Yle

Turku ja lääkeyhtiö Bayer houkuttelevat nuoria tieteen ja teknologian pariin kilpailun avulla. Beyond 2030 Challenge -tiedekilpailu on suunnattu Lounais-Suomen lukiolaisille ja ammattikoululaisille.

Tavoitteena on löytää luovia ratkaisuja tulevaisuuden haasteisiin, kuten ilmastonmuutokseen, kestävään kehitykseen, kiertotalouteen, sosiaaliseen ympäristöön, hyvinvointiteknologiaan tai köyhyyden ja sairauksien vähentämiseen. Samalla kannustetaan nuoria löytämään tekniikan alan ja luonnontieteiden ura- ja opiskelumahdollisuudet.

– Tiedekilpailu on todella upea päänavaus elinkeinoelämän, korkeakoulujen ja kaupungin yhteistyön laajentamiseksi, toteaa Turun kaupunginjohtaja Minna Arve.

Kilpailun hakuaika kestää 11. syyskuuta asti. Ilmoittautuneiden joukosta valitaan kolmekymmentä parasta ideaa syyskuun lopulta marraskuun loppuun kestävään projektivaiheeseen.

Projektivaiheeseen edenneiden ryhmien sparraajina toimivat korkeakouluopiskelijat Turun korkeakouluista. Tuomaristo valitsee kymmenen parasta projektia joulukuun aikana ja päätöstilaisuus järjestetään tammikuussa 2021. Voittajat saavat rahapalkinnot.

Kyseessä on ensimmäinen Suomessa järjestetty julkishallinnon, koulutussektorin ja yksityisten yritysten yhteinen tiedekilpailu. Hankkeen kokonaisbudjetti on 50 000 euroa.

Lue seuraavaksi