Oulunsalo Soi -festivaalin esiintyjät ovat pääosin kotimaisia tänä kesänä

Kansainvälistä väriä tapahtumaan tuo harpputaiteilija Andrew Lawrence-King.

festivaalit
Brittiläinen harpputaiteilija Andrew Lawrence-King ja viulisti Kreeta-Maria Kentala harjoittelevat konserttia varten.
Brittiläinen harpputaiteilija Andrew Lawrence-King ja festivaalin taiteellinen johtaja, viulisti Kreeta-Maria Kentala harjoittelevat konserttia varten.Päivi Seeskorpi / Yle

Oulunsalo soi -kamarimusiikkifestivaali alkaa torstaina 6. elokuuta, suurelta osin kotimaisten taiteilijavieraiden voimin. Musiikin lisäksi mukana on teatteria, sanataiteita ja kuvataiteita.

– Saimme lyhyessä ajassa loihdittua kivan festivaalin. Nyt ei ole kuin yksi konsertti per päivä, maksimissaan kaksi, kertoo Oulunsalo soi -festivaalin taiteellinen johtaja, viulisti Kreeta-Maria Kentala.

Mukana on muun muassaMeri-Lapin Jousikvartetti Kemistä. Lisäksi Kiimingistä lähtöisin oleva mezzosopraano Virpi Räisäsen esiintyy siskonsa, pianisti Virve Räisäsen kanssa. Ulkomaalaista vahvistusta tuo brittiläinen harpputaiteilija Andrew Lawrence-King, joka on viettänyt korona-ajan Virossa.

– Yleisön eteen nouseminen on monelle kamarimuusikolle nyt ikään kuin vapautus koronakevään jälkeen, Kreeta-Maria Kentala kuvailee.

Oulunsalo Soi päättyy sunnuntaina, jolloin vietetään ensimmäistä suomalaisen taiteen päivää ja Tove Janssonin liputuspäivää.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)