Liikenne Joensuun keskustassa helpottaa lokakuussa, kun suuret katuremontit valmistuvat

Joensuun pääkatuihin lukeutuvan Siltakadun myllerrys edistyy suunnitellusti. Katuremontti maksaa liki 3 miljoonaa euroa.

Liikenne ja kuljetus
Siltakadun remontti Joensuussa on hidastanut liikennettä kaupungin keskustassa koko kesän 2020 ajan.
Joensuun keskustaan rakennetaan jälleen uusia kiertoliittymiä. Syksyllä valmistuvassa katuremontissa niitä tulee kaksi Siltakadulle: toinen Länsikadun ja toinen Koulukadun risteykseen.Marja-Liisa Kämppi / Yle

Siltakadun mittavat katu-urakat Joensuussa etenevät aikataulussa.

Kaupungin keskustan liikennettä ovat keväästä alkaen hidastaneet Siltakadulle rakennettavien liikenneympyröiden työmaat.

Lisäksi Kuopiontien rampista yliopiston kohdalle ulottuva työmaa on tuntunut tulo- ja menoliikenteessä ruutukaavan länsilaidalla.

– On haasteellista, että tehdään töitä liikenteen seassa, kertoo suuremman urakan työmaapäällikkö Harri Pyöriäinen Savon Kuljetus -yhtiöstä.

Kun liikenteen on sujuttava ja työmaan on oltava turvallinen, työt etenevät Pyöriäisen mukaan vaiheittain.

Ensi maanantaina alkavat Savon Kuljetuksen työmaalla ensimmäiset päällystystyöt.

Myös pohjoisen suunnan liikenteeseen vaikuttava Koulukadun kiertoliittymä ja sen lähialue eli Siltakatu Kirkkokadun ja Kalevankadun väliltä pitäisi valmistua lokakuun loppuun mennessä.

Kokonaisuudessaan Siltakadun muutostyöt maksavat yhteensä lähes kolme miljoonaa euroa.

Joensuun kaupunki on saanut kustannuksiin kävelyn ja pyöräilyn investointitukea noin 350 000 euroa liikennevirasto Traficomilta. Summa on kohdistettu kevyen liikenteen väylän rakentamiseen Länsikadun ja Noljakan risteyksen välille.